VŠE, CO MUSÍTE VĚDĚT O OČNÍCH KRÉMECH

sobota 25. února 2017


Není dne - v tom lepším případě týdne, aby se mě někdo z mého okolí nebo kamarádek nezeptal na oční krém. Mám ho začít používat, když je mi dvacet? A jaký si vybrat, jak ho správně aplikovat, aby vůbec fungoval? Také v nabídce nepřeberného množství výrobků tápete? Pak čtete pozorně následující řádky, protože všechny tyto problémy a otázky budiž (snad) po přečtení tohoto postu vyřešeny. Dříve ale než začneme s konkrétními tipy a posléze produkty, tak bych chtěla říci, že oční krém je pro Vás důležitý, ať je Vám dvacet, či padesát.

To ovšem ale neznamená, že se máte od dvaceti mazat super-liftingovými přípravky pro zralou pleť, ve výsledku stejně žádný liftingový efekt ani neuvidíte, protože dvacetiletá pleť si i z tak „nadupaného“ očního krému vezme jen ty látky, které potřebuje (zbytek se v tomto případě míjí účinkem i penězi) a dokonce si díky silnější koncentraci látek v krému můžete přivodit alergickou reakci*. Shrnutí? Oční krém do Vaší koupelny určitě patří, ale důkladně si vyberte ten pravý.  Pár obecných rad, aneb víte, že .... 
  • Oční krém se aplikuje na vyčištěnou pleť 2x denně (ráno & večer) jemným vklepáním bříškami prstů či lehkou masáží. Kůže v očním okolí je nejjemnější, proto s ní zacházejte velmi šetrně. Množství nanášeného krému by mělo odpovídat zhruba velikosti hrášku, ani zde neplatí, že více krému zajistí větší účinek.
  • Okolo 20 let je pro naši pleť důležitá především hydratace- ve formě gelů, či hydratačních očních krémů. Kolem 30 se nám pomalu začíná zpomalovat obnova pleti a pokožka ztrácí elasticitu a pevnost a je dobré začít používat produkty určené na první vrásky/jemné linky. Po 40 se u Vás mohou začít objevovat hlubší vrásky, a proto je dobré vsadit na produkty, které obsahují retinol či vitamin C.
  • Otoky a kruhy pod očima mohou být příčinou nadměrné konzumace alkoholu, špatné životosprávy (také nadmírou soli ve vašem jídelníčku) nebo nedostatkem spánku.
  • Texturu krémů vybírejte v souladu s ročním obdobím, na zimu jsou vhodnější krémy výživné hydratující, v létě oceníte spíše gelové konzistence. Tip: Pro okamžité osvěžení očního okolí uchovávejte gel v lednici.
  • Mezi další kroky jak předejít vráskám patří i ochrana před sluncem, nošení slunečních brýlí a v neposlední řadě naprosto důkladné odlíčení.Oční krémy je potřeba si vybírat podle potřeby vaší pleti a je dobré, když si v prvé řadě si ujasníte, co chcete řešit – hydrataci, první vrásky, hluboké vrásky? Váčky a otoky pod očima? Poté podle toho můžete začít s výběrem vhodných alternativ. Důležitou roli hraje u výběru očního krému hraje i Váš věk – viz. předešlé řádky.
A jaký krém si vybrat? Zde je několik tipů : 




Creamy Eye Treatment with Avocado
Pro mne nejlepší oční (hydratační) krém ever a jeden z bestseller produktů značky Kiehl´s. Obsahuje avokádový olej – který má vysoké hydratační schopnosti, bambucké máslo, a betakaroten, který pleť chrání před UV zářením. Vhodný je pro všechny typy pleti včetně citlivé.

Idéalia Eyes, Vichy
Pokud potřebujete hydratovat, projasnit oční okolí a zároveň vyřešit první vrásky, doporučuji Idéalia Eyes Vichy. Neutralizuje tmavé kruhy pod očima, vyhlazuje drobné oční vrásky a rozjasňuje. Obsahuje vitamin B3, kofein, rozjasňujících pigmentů zajišťuje viditelný účinek již po první aplikaci! Hypoalergenní, bez parabenů. Vhodné pvichyro citlivé oči i nositelky kontaktních čoček.


Even better eyes, Clinique
Redukuje tmavé kruhy i otoky pod očima, hydratuje a posiluje pleť. Rozjasňuje oční okolí, navrací unaveným očím svěží a odpočatý vzhled. Klinicky prokázané zesvětlení tmavých kruhů o 30 % během 12 týdnů. Bez parfemace.


Sensibio Eye, Bioderma
Oční gel je určený k ochraně a zklidnění pleti v očním okolí. Hydratuje, snižuje překrvení a okamžitě zklidňuje nepříjemné pocity podráždění. Zmírňuje otoky kolem očí a vyhlazuje drobné vrásky. Obsahuje patentovanou složku Toléridine, která zvyšuje práh tolerance pleti, stává se odolnější a je lépe chráněna před vnějšími vlivy okolního prostředí. Gel je hypoalergenní, bez konzervantů a parfemace. Vhodný je i pro nositelky kontaktních čoček.





Hyaluron-filler, Eucerin
Intenzivní vyplňující oční krém proti vráskám HYALURON-FILLER aktivuje vlastní produkci kyseliny hyaluronové v pleti. Unikátní kombinace kyseliny hyaluronové a saponinu v krémech HYALURON-FILLER viditelně zpevňuje pleť a vyplňuje i hluboké do 4 týdnů. SPF 10 + UVA ochrana chrání pleť před stárnutím vlivem UV záření. Bez parfemace.Vhodný i při používání kontaktních čoček


Powerful Wrinkle Reducing Eye Cream, Kiehl´s
Pro zralejší pleť. Významně redukuje vrásky, zvyšuje pružnost a zlepšuje texturu pleti, obsahuje směs vyživujích přísad - PCA mědi a PCA vápníkua je vhodný i na citlivé oční okolí.





Oční krém s kyselinou hyaluronovou, SynCare

Díky obsahu čisté kyseliny hyaluronové a přírodně analogického hemiskvalanu propůjčuje pleti jemnost a vitalitu. Látka kinetin působí přímo proti mimickým vráskám a omezuje tvorbu rozšířených cévek okolo očí. Příznivé působení doplňuje obsažený arganový olej.




Nuxellence Eye Area, Nuxe

Novinka značky Nuxe, anti-age péče pro oblast očí s efektem omlazení, zdokonalení a doplnění energie. Oční okolí je po nanesení krému hebké a rozjasněné.



All About Eyes Rich, Clinique
Tento balzám obsahuje nedráždivé výtažky z rostlin, které umožňují omezovat otoky okamžitě redukuje výskyt tmavých kruhů, otoků a jemných linek. Navíc stimuluje přirozenou produkci kolagenu a navíc posiluje hydratační bariéru pleti, aby ji chránil před každodenními podrážděními.



Mineralize Charged Water Moisture Eye Cream, MAC
Oční krém s onizační technologií „Super-Duo Charged Water“ hydratuje, rozjasňuje oční okolí a okamžitě zmírňuje tmavé kruhy pod očima a nateklé oční okolí.



Revitalizing retinol eye cream, Dr.Brant
Obsahuje rozjasňující látky, které zlepšují cirkulaci, energizují a revitalizují. Zahrnuje mikronizované rubínové krystaly, které odrážejí světlo, čímž redukují linky a vrásky. Vysoký obsah retinolu umožňuje rychlejší obnovu pleťových buněk. Kyselina hyaluronová, vitamín E a glycerin uzavřou potřebnou vláhu v pokožce. Odhaluje jemnější, hladší, svěžejší a mladistvěji vypadající oční zónu.




Creme Prodigieuse Anti-Fatigue Moisturising Eye Cream, Nuxe
Obsahuje květinový extrakt, který hydratuje a zjemňuje citlivou oblast kolem očního okolí. Bojuje proti známkám stárnutí pleti a chrání pleť před škodlivými vnějšími vlivy. Snižuje výskyt otoků a kruhů pod očima.



A jaké oční krémy používáte Vy? :)

Zdroj text,  foto: Pinterest, Sephora.cz, Strawberrynet.com, Kiehl´s.cz, Parfemy-elnino.cz, Notino.cz, krasa.cz, Syncare.cz, Gigalekarna.cz, Douglas.cz

3 komentáře

  1. mne je hanba pouzivam na oci obycajny bezny krem....ale uz si hovorim asi rok, ze by som to mala konecne zmenit :O
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zase na druhou stranu, pořád lepší obyčejný krém než žádný! ....:) Ale je pravda, že ty oční jsou fakt o trochu lepší :)

      Vymazat
  2. Přesně takový článek jsem potřebovala, ale ne z důvodu koupě očního krému, ale spíše abych si v tom udělala jasno! :D Byla jsem úplně zmatená v očních krémech! :D Díki ti!
    Také píši blog a byla bych moc ráda, kdyby ses podívala! Budu nejšťastnější člověk na světě!
    S láskou
    JORIES

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat