MY MAKE UP BAG

středa 22. února 2017



Krásné pondělí! Také už cítíte ve vzduchu jaro? Já jsem se spolu s tímto přicházejícím obdobím rozhodla pro velký update mé kosmetické taštičky. Na úvod je asi dobré říci, že vzhledem k (většímu) obsahu dekorativní kosmetiky, který vydá na dva šuplíky u toaletního stolku, jsem tentokrát vybrala pouze selekci výrobků, které v těchto dnech používám, neboť zcela upřímně,  kdybych měla nafotit a zrecenzovat celý obsah, bude z toho pokračování na tři díly (články). Co mne tedy nejvíc baví v těchto dnech ?
Když zrovna „neválčím“ se svojí pletí a neřeším pupínky, póry a další problémy - což se mimochodem děje právě teď a já si toto období bez korektoru fakt užívám, na den mi moc vyhovuje tento BB cream - Nutra Effects od značky Avon. Sjednotí tón pleti, rozzáří a co je důležité, na pleti je skoro neviditelný. Vyhnula bych se mu ale v případech, kdy vyžadujete vyšší krytí (pak vsaďte raději na makeup) a u mastné pleti.
Jediný korektor, který v těchto dnech používám je Tekutý korektor Avon colour od Avonu pod oči. I kdybych totiž prospala půl století, probudím se s kruhama pod očima, a tak je tento zázrak na můj problém jako stvořený. Stačí ho nanést pomocí aplikátoru na oční okolí, lehce vklepat a rázem jsou kruhy pod očima minulostí, další jeho výhoda tkví v tom, že nezalézá do vrásek (všechny dříve narozené jistě chápou) :) 


Kvalitní tvářenka je must have každé kosmetické taštičky a mojí novou láskou a zároveň objevem měsíce ledna je Rouge Bunny Rouge tvářenka v odstínu Habaňera. Má nádhernou pigmentaci, texturu, která nepráší a co je na ni úplně nejlepší je její celodenní výdrž a také to, že neobsahuje žádné parabeny a tudíž je vhodná i pro nás citlivky! Navíc má skvělé praktické balení se zrcátkem. 
Nejlepším fixačním pudrem, který jsem kdy měla je pudr Magix, Avon, protože nemění barvu vašeho make upu, nevytváří efekt masky ani po něm nevypadáte jako moučný červ. Stačí, když ho v malém množství nanesete pomocí štětce na T-zónu a na lesklou pleť už nemusíte za celý den ani pomyslet.
V zásadě se dá říct, že jsem nepřítelem podkladových bází, protože zastávám názor, že pokud o svoji pleť poctivě pečujete a zvolíte dobrý hydratační krém a make-up, není vůbec třeba pleť ucpávat nějakými silikonovými básemi. Vyjímku, která potvrzuje pravidlo tvoří tato podkladová báze Prime and Fine, Catrice - ucpané póry ani žádné radikální zhoršení pleti jsem po měsíci používání zatím nezaznamenala, možná právě protože tuto bázi používám příležitostně, anebo o víkendech místo make-upu.

Před nedávnem jsem zcela propadla kouzlu matných stínů a pořídila jsem si rovnou dva odstíny očních stínů Matt od Catrice. Aby mi stíny, linky nebo tužka na oči ještě lépe držely, používám Podkladovou bázi na oči ze Sephory, ačkoliv se Vám může zdát vstupní investice u tohoto výrobku trošku vyšší, věřte, že se vyplatí, i ty levnější stíny pak drží po celý den na svém místě, neslévají se do záhybů víček a navíc Vám balení s bází vydrží snad navěky!
S přestávkami používám řasenku Extra volume collagen od L´Oréal více než sedm let a dokud bude stejně skvělá, anebo se nepřestane vyrábět, budu ji věrná. Maximálně ji občas veřejně „podvedu“ s Better than sex mascara od Too Faced. Abych u řasenek docílila maximálního efektu, neobejdu se už bez kleštiček na řasy (tyto na obr. jsou zn. Ebelin- k sehnání v dm).
Vím, opakuji se, ale mým svatým grálem mezi přípravky na obočí je tento Eyebrow gel, Lindex - skvěle obočí dotvaruje, obarví a zafixuje na celý den. Důkaz, že někdy oděvní značky mohou kvalitou svých výrobků předčít, anebo konkurovat těm nejlepším kosmetickým firmám existuje! Big like, tohle se prostě povedlo.


Lesk na rty Pure Shine, Catrice připomíná svým designem populární tónovací balzámy na rty od Chubby sticks od Clinique a světe div se, jejich výkon není vůbec špatný! Pigmentace tyčinek od Catrice je velmi jemná a přirozená, a i když tak dobře jako Clinique rty nehydratuje, na druhou stranu ani nevysušuje. Za mne jsou tyto barvy v tužce na denní nošení, nebo večer k výrazným kouřovým stínům značka ideál. A ještě navíc jsou v porovnání s Clinique za zlomek ceny (okolo 100 Kč).
Pokud si po zimě ještě na matné rty (stejně jako já) netroufáte a balzámy na rty Vám nestačí, pak je tu L´Oreál a řešení v podobě Olejovému balzámu na rty s leskem. Díky olejové složce rty skvěle hydratuje a navíc je zvládne i obarvit. Výsledkem jsou rty přímo k zulíbání!

Kdybych měla vybrat jeden balzám, díky kterému jsem přežila letošní zimu, zcela jistě by se jím stal Balzám na rty od značky Max Factor, je zcela bez parfemace a navíc přímo božsky hydratuje! Můžete si ho poříidit samostnatně nebo v balení spolu se rtěnkou LipFinity.
Poslední dnešním recenzovaným produktem je tento Balzám na rty ze Sephory a není to jen tak obyčejný balzám. Tento zázrak se totiž dokáže přizpůsobit barvě Vašich rtů a na míru Vám vytvoří jedinečný odstín růžové, no, nezní to skvěle mít vlastní pink odstín? Think pink, ladies :) 

Uffff, sálodlouhý příspěvek #mymakeupbag je u konce, takže pokud jste ho zvládli přečíst celý, věřte, že jsem moc ráda a ještě raději budu, když mi do komentářů napíšete, jaké produkty aktuálně používáte Vy :-) Mějte pěkný večer a ve středu večer se tu opět stavte:-) XXX

3 komentáře

  1. Momentálně moje nejoblíbenější produkty jsou paletka od Sephory a tmavě fialová rtěnka od L´orealu. Mohla bych to nosit každý den, ale do školy se přece jenom tmavá rtěnka moc nehodí. :/ Máš krásné věci! Nejvíce se mi líbí ten stín od Catrice.


    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Ty stíny od Catrice jsou vážně super, doporučuji. PS: Jakou máš paletku ze Sephory - resp. jak drží jejich stíny? nepráší ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ji teda dostala k Vánocům, tak si nejsem jistá, zda není z jejich vánoční kolekce. Každopádně má trojúhelníkový tvar, je růžová se zlatými detaily. Barvičky má krásný, na každodenní použití, ale pro mě, jelikož mám mastnější víčka tak se po pár hodinách začnou slévat, takže musím poopravit, ale pro někoho, kdo mastná víčka nemá si myslím, že by posloužily skvělě! Právě že ani moc nepráší, ale jak už jsem řekla na mých víčkách se po pár hodinách ty stíny slévají. Škoda. :/

      http://basic-whitegirl.blogspot.com/

      Vymazat