NAIL CARE

sobota 18. března 2017

Abyste mi rozuměli, nejsem odpůrce umělých nehtů a nikoho za ně neodsuzuji. Dokonce jsem je sama nosila, poprvé před deseti lety na střední, kdy jsem si sice rázem připadala strašně "cool", do té doby, než se ukázalo, že se dlouhé nehty jaksi nekamarádí s šicím strojem, jehlami a špendlíky. Poté následovala pětiletá odmlka a znovu mě ke gelovým nehtům přivedla moje nechuť (a lenost) si obden lakovat nehty. Mé nadšení trvalo cca 3 měsíce a poté jsem se pokorně vrátila k lakům - nutno říci, že proti nebyla ani moje peněženka, protože dávat co dva týdny 500 Kč  za doplnění nehtů je docela "pálka". Poslední (blbý) nápad dát si gelovky se v mojí hlavě zrodil loni v létě, kdy jsem díky šílenému pracovnímu kolotoči neměla čas si nehty ani ostříhat, natož nalakovat. První dny (týdny) jsem byla spokojená, protože ruce a nehty působily upraveně a já jsem se nemusela stydět někomu podat ruku. Pak ale přišlo vystřízlivění v podobě odrostů a stereotypu - i když jsem chodila každé dva týdny na doplnění (které je pro mě nejvíc nudnou činností), stejně se mi během pár dní červená, nude nebo růžová "okoukala", takže jsem se na sklonku září rozhodla, že dám přeci jen přednost svým nehtům a nenechám vyschnout mou nashromážděnou sbírku laků na nehty.

Sundání "gelovek" bylo skoro stejně rychlé jako jejich pořízení a rychle se zároveň objevilo i peklo v podobě totálně zničených nehtů. I když jsem gelovky měla jen něco málo přes měsíc, stejně byly moje nehty slabé (synonymum jako papír je tady naprosto namístě) a bez života. Musela jsem je tedy úplně zkrátit a lakovat, lakovat a lakovat všemi možnými vyživujícími a regeneračními laky a oleji, aby se co nejdříve "zotavily". A právě produkty, které mi nejvíce pomohly vrátit nehty do normálu, bych Vám dnes chtěla v tomto postu ukázat. 

Zpevňovač v oleji Nail Expert- Strong results, Avon s obsahem AHA kyselin a diamantovým práškem (který nehty zpevňuje a posilňuje) jsem používala  po sundání gelovek poctivě každý den na celé okolí nehtu i nehtové kůžičky. Ačkoliv by se během používání této kúry nehty neměly lakovat, tak jsem to úplně nedodržela a 3-4x do týdne jsem si po vstřebání oleje nehty ještě přelakovala bezbarvým zpevňujícím lakem. PS: Abych nezapomněla, u tohoto olejíčku je úžásná nejen jeho kvalita, ale naprosto božská mandlová vůně. 

Podkladových laků jsem vyzkoušela od září víc než dost a nejvíce si mne získal (díky skvělým výsledkům) zpevňující lak s kalciem Nail Care Calcium zn. Gabriella Salvete - nehty jsou už po jedné vrstvě tohoto laku silnější a "odolnější"a při pravidelném používání se pak dějí doslova divy. Já kalcium používám už přes dva měsíce, většinou jako podkladový lak a moje nehty jsou dovolím si říct jako nikdy předtím, silné a pevné + navíc začaly konečně růst a nelámat se. A abych tomu případnému lámání ještě předešla, pořídila jsem si na doporučení kamarádky Posilující péči pro problematické nehty Miracle Cure od Sally Hansen, kterou střídám právě s "kalciem" od G.S. - ačkoliv je cena za Sally trochu vyšší, rozhodně si myslím, že je pro lámavé nehty dobrou investicí. Lak můžete používat buď samostatně, anebo jako podklad před lakováním. Za zmínku stojí i super aplikátor (štěteček) a hlavně jeho životnost  - na rozdíl od levnějších laků vydrží v původním stavu hodně, hodně dlouho a nestane se, že by po pár použitích začal houstnout nebo vysychat. 

Protože má na kvalitu nehtů naprosto zásadní vliv stav naší nehtové kůžičky, používám ještě pravidelně několikrát do týdně před spaním regenerační a vyživující olejíček NailRepairing Oil od Essence, který do nehtové kůžičky jemně vmasíruji. Obsahuje mandlový olej, který dokáže hydratovat a zpevňovat, a také arganový olej, který zase perfektně vyživuje poškozené nehty (i např. vlasy). A ocenit si zaslouží i pro velmi sympatickou cenu (okolo 60 Kč) a velmi praktický aplikátor ve štetečku, který umožní pohodlnou a jednoduchou aplikaci kdykoliv& kdekoliv. 

A jak o svoje nehty pečujete Vy? 


7 komentářů

  1. Já nejsem moc velký zastánce umělých nehtů.
    Hezký článek :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Já také ne, ale tak je to volba každého ...:)

      Vymazat
  2. Ja parkrat o ummelych premyslela ale jsem rada ze k tomu nikdy nedoslo. Desne se bojim toho jak jsoou pak zniceny po sunndani. Jednou jsem byla na nehtech u vietnamcu a lecila jsem to pul roku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)já ty nehty taky dávám dohromady už skoro půl roku ....! proto kdo si neni vic než 100% jistý gelovkama, ať do toho nejde, protože pak máš pár týdnů " o zábavu" vystaráno :D

      Vymazat
  3. Moje mamka taky jednou podlehla a dala si gelovky, protože všichni v okolí je přece taky měly :D Jenže mamka už tak měla celkem špatné nehty a po sundání to bylo ještě horší. Ještě když vezmu v úvahu, že na to nějak špatně zareagovala a pár hodin po nasazení ji prsty začaly šíleně bolet, že si ty nehty musela hned nechat sundat, tak já osobně bych o nich ani neuvažovala :D

    Piosek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dost odstrašující případ ...až o tom budu zase přemýšlet, což se doufám nestane, 10x za sebou si to přečtu, aby mě to zase hodně rychle přešlo :)))

      Vymazat
  4. Já používám base coat od značky Trend it up z Dm a na jeho cenu si myslím, že splňuje to co má. Jinak bych doporučila ruce a nehty mazat kvalitním krémem minimálně dvakrát denně. To mi nejvíce pomáhá. ♥
    Krásný článek! Super tipy! :) ♥
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat