ČERVENÁ SE LINE ZÁŘE ...

sobota 11. března 2017


Kdyby mi někdo před pár lety řekl, že si zamiluji červené rtěnky, nejspíš bych si myslela, že se dotyčný musel zbláznit. Červenou barvu jsem měla sice ráda odjakživa, nicméně svoji první červenou rtěnku jsem si pořídila (po zralé úvaze) až v létě 2014 a protože za ty necelé tři roky přibylo do mé sbírky ještě několik kousků různých odstínů, rozhodla jsem se, že jim věnuji tento post a tak trochu „nakazím“ i Vás, protože červené není nikdy dost, co říkáte? 


Rouge Ecstasy, Giorgio Armani, odstín 402 Teatro
Moje první červená rtěnka byla právě Rouge Estasy zn. Armani. Možná právě namítáte, že jsem si za stejné peníze mohla pořídit dobrých cca 5 až 6 kousků v drogérii, což jsem pochopitelně mohla, nicméně když si nejdříve odzkoušíte high-end produkt, jste bez šancí s výběrem v drogérce. A Rouge Ecstasy je opravdu geniální a nepřekonatelná. Aplikuje se velmi pohodlně a snadno i bez pomocí štětečku, pigmentace je naprosto d-o-k-o-n-a-l-á - bohatě stačí jedna vrstva a absolutně nejlepší na ní je celodenní výdrž. Celodenní doslova a do písmene - ani mastný oběd a několik kafí za den pro ni není překážkou. Extra body navíc si zaslouží za skvělé magnetické víčko, které brání otevírání rtěnky v kabelce či kosmetické taštičce .....Teď doufám chápete, proč jsem si nemohla koupit jen tak nějakou drogérkovou ?!:)


Lipstick Lindex, odstín 13 Bright Red, 6 Truly Red
Ačkoliv jsem dříve bývala vůči kosmetice oděvních řetezců poněkud skeptická, Lindex i např. H&M mne přesvědčily o tom, že to prostě umí a jako důkaz mohou posloužit právě tyto dvě rtěnky, které mají naprosto fantastickou pigmentaci, nerozpíjí se a ani rty během dne nevysušují. Vybrat si v Lindexu můžete z širokého spektra barev i verzí (matných či lesklých) rtěnek. Mne nejvíce zaujala krásná zářivá červená odstín 13 - Bright red (na obr. vlevo) a  klasická vánoční červená odst. 06 Truly red (na obr. vpravo).  A kterou si vyberete Vy? :) 


Perfect Colour Lipstick, Miss Sporty, odstín 058 Malaga
Dalším milým překvápkem z drogérie je od značky Miss Sporty tato červená rtěnka v odstínu Malaga. Zaujala mne nejen dobrou pigmentací, ale i moc příjemnou nevtíravou parfemací (voní lehce po okurkách). Narovinu ale počítejte s tím, že její výdrž na rtech je kratší, což ale vzhledem k nízké ceně nebudu řešit :) PS: A dobrou zprávou ještě je, že se vůbec nerozpíjí! Takže i přes slabší výdrž dávám like. 


The Only One Lipstick, Rimmel, odstín 620 Call me crazy
The Only One Lipstick mne nalákala svou krásnou oranžovo-červenou barvou, která se hodí v létě k bronzové pleti. Bohužel po jednom vyzkoušení mé nadšení trochu zmizelo a jediné plusové body ji mohu dát za již zmíněný odstín a pigmentaci. 
A teď k těm záporům : poměrně špatně se aplikuje díky nepraktickému tvaru, po chvíli se mi  na rtech začala rozpíjet a upřímně asi nejvíce mi vadila její výrazná (umělá) parfemace, kterou jsem cítila ještě hoodně dlouhou po aplikaci. 

 

Lipstick, Hean, odstín 27 
Vínová barva mne lákala hodně dlouho, a tak když jsem objevila v obyčejné drogérce na Moravě tuto rtěnku, neváhala jsem ani minutku. Její vůně je taková ta typická old-schoolová (což mi ale nevadí) a připomíná mi mé dětství, kdy jsem si tajně půjčovala maminčiny „malovátka“. Pigmentace a výdrž je také překvapivě dobrá. Jediný mínus, který by Vás mohl odradit je, že se malinko během dne rozpíjí, to se ale dá vyřešit za pomocí konturky (a ideálně podklad.báze pod rtěnku) plus pravidelnou kontrolou během dne. 

A jak jste na tom s červenými rtěnkami Vy? :) 

5 komentářů

  1. Ja nosim predevsim nude, protoze sem srab :D ale mym snem je syte cervena nebo fialova <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak do té červené či fialové určitě jdi !:) jde o to překonat ten "strach" a nemyslet na tom jak asi vypadám, anebo co by tomu řekli ....:) Žijeme jen jednou:)

      Vymazat
  2. Klasickou červenou nosím večer třeba do divadla. :) Odstín, který mi sedí jsem objevila až po třetí koupi. :D On je to docela problém, jednotlivé odstíny na oko vypadají úplně stejně, ale na rtech sebemenší rozdíl dělá divy. A to jak v dobrém, tak i špatném smyslu slova. :D

    Piosek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně tak, není červená jako červená :) Je dobrý je vyzkoušet a mrknout i na denní světlo, když máš možnost, ať moc neutrácíš ... :)

      Vymazat
  3. MI LU JU červené rtěnky! Bohužel jsem pořád nenašla mojí nejoblíbenější. Moc mě překvapila od Essence, ale chtěla bych nějakou kvalitnější. :/

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat