12 faktů o blogování (které jsem na začátku nevěděla)

sobota 22. dubna 2017
Ano, já vím, svět blogování a vůbec „práce“ (beauty) blogerů vypadá jako nicnedělání. Ujišťuji vás ale, že mnohdy zdání klame a ve většině případů se za článkem, který si průměrný čtenář přečte za pár minut, skrývají (nebojím se říci) klidně i hodiny a hodiny práce (focení a následná úprava fotek, tvorba obsahu, korektury ...atd., atd.). Takže mi věřte - neveřte (po osmi měsících mého působení tady na blogu), že to „nicnedělání“ zabere nejen podstatnou část volného času, ale od základu změní i váš život a pohled na "svět" ….Zajímá vás, na co všechno byste se měli připravit, pokud se rozhodnete začít psát blog? 

1. Svému blogu budete muset obětovat spoustu času, sil a energie. Stane se vaším druhým zaměstnáním (pokud se jím tedy nebudete věnovat na full-time), kde narozdíl od toho skutečného nikdy za 24/7 pořádně nevypnete(I když budete zrovna ležet na relaxační masáži nebo sedět v kavárně s kamarádkou, stejně budete nevědomky přemýšlet, jestli byste o tom neměla napsat ...). 
2. Budete se muset naučit sklízet nejen ovace (v podobě nových čtenářů a komentářů), ale přijímat i mnohdy ostrou kritiku.
3. Slova jako haul, pigmentace, textura se stanou běžnou součástí vašeho slovníku.
4. V případě, že jste nikdy předtím nefotili, poznáte jakou cenu má (ne-obyčejné) denní světlo (A taky budete ještě více nenávidět zimu, protože během zimních měsíců jsou veškeré pokusy o skvělý snímek cca od 15 hodin zcela marné).
5. Líné relaxační víkendy už nebudou jako dřív, volný víkend se pro vás stane obvykle ideální pro focení, psaní textů či plánování článků na blog. 
6. Váš pošťák si o vás bude myslet, že jste nevyléčitelná shopaholička (protože mu budete pěkně komplikovat život neustálým nošením všelijakých balíčků a zásilek).
7. Už nikdy nebudete vědět co znamená volná paměť v telefonu (tabletu/ počítači, foťáku), díky tisícům pokusů o nejlepší foto na blog (Instagram).
8. Najdete "omluvy" (výmluvy) v podobě věty "chci o tom napsat na blogu" pro všechny zbytečné a nepotřebné nákupy. (Pokud bude Váš drahý kvůli vašim never-ending nákupům moc vyšilovat, začnete používat frázi " to jsem si sama nekoupila, ale dostala jako dárek od značky....) 
9. Své nové on-line přátele začnete nazývat a považovat za skutečné (byť jste je nikdy neviděli) a možná s nimi budete  v kontaktu více než s těmi opravdovými (část minimálně k zamyšlení).
10. Všechny květiny, svíčky a další dekorace budete kupovat pouze a za jediným účelem, pro dokonalé zátiší na fotkách. (Takže se z Vás stane pravděpodobně "odborník" na odd. dekorací v obchodních domech IKEA, Pepco, Jysk ...).
11. Poznáte spoustu nových přátel a osob, které vás budou inspirovat a především stejně "ulítlých" bláznů jako jste vy (co se dokáží dvě hodině v kuse bavit  o kosmetice a strávit půlku denní pracovní doby v Sephoře).
12. A to nejlepší nakonec, vznikne vám přímo pod rukama věc, kterou budete přes všechnu tu dřinu (krev, pot a slzy) milovat nejvíc na světě .....což za to stojí , nemyslíte? :)


PS: Poznáváte se v některých částech? Dejte mi vědět do komentářů, anebo případně napište, na co jsem zapomněla :) Krásný večer ! H. 

2 komentáře

  1. Tak tohle je dokonale sepsaný :D Všechno na mě pasuje :D

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem moc ráda, že v tom nejedu sama :D

      Vymazat