5 důvodů proč používat Vitamin C i na pleť

pátek 28. dubna 2017

Psát o významu vitaminu C pro naše zdraví se mi zdá účelné stejně, jako tahat dříví do lesa (předpokládám, že je všem dávno známý), naopak je ale dost často opomíjený právě co se týče benefitů pro naši pleť. Tak schválně, znáte těchto 5 super-vlastností, které pleti přináší? 

Vitamin C je k dostání hned v několika formách, a proto je potřeba si vyjasnit hned na úvod, které formy užívání jsou pro pleť nejúčinnější. Narovinu - konzumace výživových doplňků nebo fresh nápojů pleti nepřináší žádný užitek, naopak užití vitaminu C přímo na pleť je oproti všem těm doplňkům až 20x účinnější. 
A jak si vybrat ten správný produkt? Mezi nejúčinnější produkty patří ty s obsahem kyseliny askorbové, l-askorbové - účinnou složku v produktu poznáte jednoduše, když se podíváte na jeho složení, měly by být tyto látky uvedené v seznamu jako jedny z prvních (u složení produktů obecně platí pravidlo, že čím dále jsou na seznamu ve složení uvedeny, tím menší obsah /koncentraci/  mají ve výrobku.) A teď už k samotným benefitům ...

1. UV ochrana zaručena


Díky silným antioxidačním vlastnostem chrání pleť před volnými radikály a nepříznivými vlivy - jako je sluneční záření nebo znečištěný vzduch, je-li navíc obsažen v opalovacích krémech, zvyšuje jejich účinnost. A nakonec dobrá zpráva pro všechny milovníky cigaret, vitamin C pomáhá chránit pleť před toxiny. 

2. Podporuje produkci kolagenu


Vitamin C napomáhá výrazně produkci kolagenu. Ten, jak je již známo dodává pleti žádoucí mladý vzhled, redukuje jemné linky a vrásky a bojuje proti ochabnutí. Dokonalá anti-age prevence ! 

3. Napomáhá při obnově pleti


Trápí li Vás na tváři (těle) ranky, či jizvy (např. po akné), pak i v tomto případě vsaďte na vitamin C, dokáže vám totiž při dlouhodobém užívání výrazně pomoci - umí tyto nežádoucí projevy hezky zahladit a vyzmizíkovat. Jen pozor, na první viditelné výsledky si trochu počkáte, rozhodně nečekejte zázraky na počkání či za dvě použití.

4. Redukuje nedokonalosti


Nejen jizvy, ale i nerovnosti pleti, pigmentové skvrny nemají při užívání vitaminu C žádnou šanci. Chcete-li tedy dosáhnout zdravě sršící sjednocené pleti, zařaďte do svých každodenních skin-care rituálů produkty (esence/séra) s obsahem vitaminu C - viz. tipy níže
  
5. Zlepšuje texturu pleti


Která z nás by si nepřála lepší texturu pleti? Díky tomu, že napomáhá produkci kolagenu (viz. bod 2), zajištuje automaticky i lepší texturu pokožky, pleť pak bude více zpevněná, hladká a hydratovaná ... Tak co, jdete do "céčkové péče" se mnou? Tady jsou tipy na kokrétní produkty, které vás za žádnou cenu nezklamou.  
Esence, Lumene- více info ZDE ; Sérum, Kiehl´s - více info ZDE ; Medik 8, C-Tetra - více info ZDE

Foto: @Pinterest

3 komentáře

  1. Zaujímavý článok :) Nevedela som, že napomáha k obnove pleti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Já donedávna také ne a právě proto mi připadal jako fajn nápad se o tyto informace podělit dále :)

      Vymazat
  2. Tak tohle je něco co teĎ asi potřebuju. 13 měsíců kojení udělalo strašnou neplechu na mé kdysi krásné pleti :-(

    OdpovědětVymazat