Vysyp tašku !

úterý 25. dubna 2017

Dlouhá léta jsem byla zvyklá (téměř kamkoliv) nosit kabelky o velikosti menších příručních zavazadel a pro jejich výběr jsem razila motto, že čím větší, tím lepší (a samozřejmě následně ještě větší bordel uvnitř). V loňském roce však u mne nastal zásadní obrat, neboť mne zcela uchvátil trend půlkruhových kabelek, (které se v maxi verzi asi fakt nevyrábí), a tak jsem snad poprvé (když nepočítám kabelky na party) vyměnila své "zavazadlo" za menší "ségru".
Ano, chvíli to trvalo - pořešit takové ty praktické věci (když si chci vzít do práce oběd s sebou, knihu, časopis ...atd), ale během krátké chvíle jsem zjistila, že nošení malých kabelek přináší spoustu (pro mne) dosud nepoznaných benefitů - za 1. v obchodech se na vás nedívají jako na potencionálního zloděje, za 2. nebolí vás rameno, protože do malé tašky prostě nedáte nákup, knížku a obsah skoro celé koupelny a konečně za 3., naprosto eliminujete nošení zbytečností (v podobě právě těch knížek a časopisů, které většinou z kabelky ani nevytáhnete) a hlavně hromadění bordelu (čti prázdných obalů, jízdenek a bůh ví čeho všeho). Jak tedy vypadá moje taška ""po proměně" ? :)
Nutno říci, že ačkoliv se tato hnědá krasavice (z Lindexu) na první pohled nezdá, je poměrně prostorná, takže do ní v klidu a s přehledem naskládám všechny  nezbytnosti, které přes den obvykle potřebuji / mohla bych potřebovat např.:

Termální voda Avénejedním slovem spása, když sedíte osm (i více) hodin ve vytápěných/ klimatizovaných prostorech. Tato voda skvěle osvěžuje, hydratuje a přitom nezničí váš make-up, mno, co víc si přát ?!
Ubrousky Sanft&Sicher Deluxe (prodává dm)první pomoc (nejen na cestách), když máte upatlané ruce, špinavé boty, anebo třeba na  veřejných záchodcích někde v OC. 
Peneženka-  je třeba dalšího komentáře  ? :)  
Havlíkův přírodní zázrak, HPAse mi díky své multifunkčnosti (a mini balení, které nezabere mnoho místa) hodí prakticky na cokoliv. Otlak z nových lodiček, rozpraskané rty, suché oční okolí -nic pro něj není problém!
Tablet - mi s aplikací E-Pub Reader nahradí klasické tištěné knihy ( a díky čtečce ELLE i časopisy), takže mám vše u sebe a navíc mi z té tíhy neupadne rameno ! 3x hurá
Sluneční brýle- se snažím nosit, abych eliminovala tvorbu vrásek okolo očí, pokud tedy zrovna nepotřebuji ty dioptrické, haha :)
I-Phoneje pro mne jednou z klíčových věcí pro spojení se světem (dny, kdy nedopatřením zůstává doma jsou už skoro utrpením ....)
Klíče- jistota, že domů nemusíte lézt klíčovou dirkou (v tom horším případě volat zámečníky).
Dioptrické brýle- krátkozrakost si nevybírá, a tak se díky těmto kráskám stává svět rázem jasnějším :-) Naprostá nutnost do auta, kina, či na ppt prezentace na poradách ... :)
Pokud věříte, že lze na konci dne vypadat stejně jako ráno, když opouštíte koupelnu, nejspíš vás nepotěším, bez drobných úprav během dne a těchto kosmetických pomocníků to prostě nepůjde! Já v tomhle směru spoléhám na Nude Magique Cushion a lesk na rty Color Riche Extraordinaire Lip Lacquer (oboje L´oréal), řasenku BTS (více o ní zde) a nově i tento super korektor Get Picture Ready od Essence! V neposlední řadě nesmí chybět ani balzám na rty - momentálně jsem se vrátila ke starému osvědčenému růžovému balzámu Labello

A jaké nezbytnosti nosíte v kabelce Vy? :) 

your image

8 komentářů

  1. Ta kabelka je opravdu nádherný kousek :O já jako studentka musím furt nusit velikou tašku, ale taky se toho snažím moc netahat :D mám vždycky čtečku, aktuální rtěnku a vodu, přes to vlak nejede! A jsem překvapená že jsi spokojená s Essence korektorem, to ho budu muset omrknout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se toho snažím tahat co nejméně, ono ve finále potřebuješ stejně 1/2 věcí ...korektor ESSENCE je moc fajn na oční okolí nebo místa, které chceš projasnit, ale nekryje (jenom upozorňuju:D) H.

      Vymazat
  2. Tak to jsi na tom ještě dobře. Kdyby jsi viděla, kolik toho tahám já :D Moc pěkný článek :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já bych toho taky tahala podstatně více, ale vzhledem k velikosti tašky to prostě nejde :D Děkuji moc za komentář :-)

      Vymazat
  3. Já mám v kabelce vždy rtěnku, zrcátko , vlhčené ubrousky a papírové kapesníky :-) jinak kabelka je krásná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji Terko!:) jo a na ty kapesníčky jsem zapomněla :D

      Vymazat
  4. veľmi vtipný názov článku a hlavne veľmi originálny :) ..samozrejme aj obsah zaujímavý:) nosím takmer všetko rovnako okrem riasenky :) inak tá kabelka je tiež veľmi šikovná :)


    Na mojom blogu práve prebieha súťaž o Nars Duo lícenku a bronzér, ak by si mala záujem, bola by som rada ak by si sa pozrela:)

    BeautyMuffin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristin, moc děkuji! Do GA jsem se moc ráda zapojila, stejně jako bych dala /i bez soutěže/ odběr Tvému blogu! Je super:)

      Vymazat