HIGHT OR LOW? CHUBBY STICK vs. PURE SHINE

úterý 16. května 2017



Když mi dáte vybrat mezi rtěnkou a leskem, skoro vždy zvítězí rtěnka, ideálně ta s matným finišem. Matné rtěnky však mají jedno velké úskalí - vypadají dobře především na „zdravých“ rtech, mat absolutně nesvědčí rtům, které jsou vysušené, popraskané či šupinaté. Těmto situacím se pochopitelně snažím předcházet co jen to jde, nicméně někdy se to zkrátka a dobře nepovede a já si tak mohu o matné červené nechat jen zdát. A tak raději sáhnu po některém z oblíbených tónovacích balzámů/ rtěnek. Ty o rty pečují a navíc jim i dodají trochu barvy (+ taky na rozdíl od lesků vůbec nelepí). Dlouhá léta jsem z tónovacích balzámů ráda používala Chubby Stick zn. Clinique. Letos v zimě jsem však v drogérii narazila na skoro přesnou kopii (a budget-friendy variantu) v podobě tónovacích balzámů Pure Shine Colour Lip Balm zn. Catrice. Hodně mne zajímalo jestli produkt, který je 4x levnější může obstát v porovnání s high-end levelem, a tak jsem si ho pořídila , otestovala, abych vám teď o nich mohla napsat pár řádků… :) 

Catrice si dala na designu produktu velmi záležet a jak sami vidíte, balzám je od „originálu“ Chubby stick - Clinique téměř k nerozeznání. Další dobrou zprávou je, že udržela kvalitu srovnatelnou s Chubby Stick i co se týče bytelnosti obalu (narovinu, toho jsem se nejvíc obávala). A teď už přejďeme k vlastnostem a začneme asi  tím, co slibuje výrobce: hydrataci a žádný lepivý efekt -  což mj. za sebe ráda potvrdím. Textura balzámu je velmi příjemná a lehká. Balzám rty tónuje a výsledkem je velmi jemný a přirozený efekt. Ačkoliv tento balzám obsahuje třpytky, nejsou na rtech vůbec vidět, pouze rty pěkně rozzáří. Co se týče již zmíněné hydratace, hydratuje musím říct (poměr cena vs. výkon) dobře, nicméně bych vás ráda upozornila, že v případě, trpíte-li hodně vysušenými rty, nečekejte od něj, že vás spasí. A jak je to s výdrží? Ta je - jako u většiny těchto balzámů menší, počítejte zkrátka s tím, že na rtech drží zhruba do té doby než se pořádně najíte/ napijete. 




A teď přejdeme k samotnému „originálu“ od značky Clinique – k balzámům Chubby Stick. Tyto balzámy mají jak skvělý design tak kvalitní obal. Upřímně, nejvíce u těchto balzámů oceňuji , že se ani častým používáním se z obalu nesloupají/ nezmizí písmenka, nepraskne víčko …atp., zkrátka vše funguje tak, jak má  - což se mnohdy u zejména levné kosmetiky z drogérie říct nedá (Pozn. máte taky podobné zkušenosti, kdy po pár použitích nejde přečíst jaký produkt  nebo odstín vlastně používáte?). Balzámy Chubby Stick mají strašně příjemnou olejovou texturu (oleje mj. i obsahují…) a stejně jako předchozí balzámy Catrice ani balzám od Clinique vůbec nelepí, rty navíc jemně dotónuje barvou a propůjčí jim zdravý „šťavnatý“ vzhled. (na obr. je odstín - Two Ton Tomato) A v čem se Chubby Stick liší od Pure Shine zn. Catrice? Pokud si (stejně jako já, ehm) nelibujete v „převoněných“ balzámech, bude vám Clinique teď ještě sympatičtější, jelikož nemá žádnou parfemaci. Co se týče hydratace - ta je alespoň z mého pohledu u Chubby stick o kapku lepší. V neposlední řadě musím zmínit, že Clinique má v nabídce daleko více odstínů než Catrice. Co se však stejně jako u Catrice neliší, je výdrž balzámu – i "Chubby" vám vydrží relativně chvíli (pozn. zhruba cca 1- 1.5 hod pokud nejíte a (moc) nepijete.) 



Jaké je tedy resumé? Budu upřímná, nevidím mezi oběma balzámy skoro žádný rozdíl (kromě ceny, haha). Clinique je pro mne - co se týče kvality o trošku lepší a výživnější. Nicméně  Pure Shine Colour Lip Balm mu může s naprostým klidem konkurovat!  Volba je tedy na vás, který se vám bude víc líbit a vyhovovat :) 

A to je už dnes ode mne vše, mějte se krásně a pokud máte s nějakým produktem z dnešní recenze zkušenosti,  budu ráda, když se o své zkušenosti podělíte v komentářích, hezký den 

Žádné komentáře

Okomentovat