Když máte na make-up < než 10 minut

neděle 28. května 2017


Každý večer uléhám do postele s předsevzetím, že následující ráno vstanu nejméně o 90 min. dříve než potřebuji odejít z domu, v klidu vyvenčím pejska, dám si sprchu a následně ranní masku, v mezidobě se nasnídám, namaluji se a upravím si vlasy přesně tak dokonale jako ve videích všech Youtuberek a poté spokojeně vyrazím do práce. Všechna tato předsevzetí se obvykle rozplynou hned po prvním zazvonění budíku (taky to znáte?) a nakonec  má rána ani trochu neodpovídají těm večerním představám - vstávám zhruba 40 min před před tím, než mám odejít, vyvenčím psa (mínus 15 -20 minut), uvařím si kávu a ve spěchu si na obličej namaluji "něco", co mne alespoň matně připomíná, obleču se a vyrážím vstříc novým dobrodružstvím. To je ta lepší varianta. Pak příjdou dny, kdy omylem zaklapnu budík (nebo se mi vybije tel. a on ani nezazvoní) a mám místo luxusu v podobě 20 min. v koupelně na make-up a vlasy stěží polovinu času. V těchto případech vždy sahám po osvědčené kombinaci těchto 4 produktů a jsem úplně v klidu, protože vím, že díky nim můj časový pres nikdo nepozná (zároveň nehrozí, že bych musela ve vlaku válčit s řasenkou). Kteří 4 pomocníci mě za žádných okolnost nezradí?



Krok č. 1 je pleť rozjasnit a sjednotit, k tomuto výsledku mi nejlépe pomůže lehký nemastný BB krém Nutra Effects, Avon. Dodává pleti přirozený vzhled, mírně rozjasňuje, hydratuje a kryje i drobné nedokonalosti. Díky ultra lehké textuře je skvělý hlavně na léto. (Pozn. tento krok můžete přeskočit, v případě, máte-li dokonalou pleť a makeup nepotřebujete.)



I když u tohoto typu líčení hraje prim výrazná rtěnka, přesto si oči zvýrazním řasenkou (pochopitelně super by byly i linky, ale máte-li jen 10 min, nepokoušejte se o ně, pokud nejste umělecký maskér) Řasenka Outrageous Curl, Sephora dělá opravdu super řasy, i když kleštičky vůbec nepoužijete! Na rovinu říkám, že když jsem ji poprvé spatřila, obávala jsem se jak zvládnu manipulaci s kartáčkem, který vypadá  trochu krkolomně, nicméně tyto obavy byly zbytečné. Outrageous je jedním slovem skvělá, a proto jsem si ji teď pořídila ještě v mini-verzi na cesty.




Červená rtěnka je klasika, která nikdy nezklame. V létě i já, stará konzerva, vyměním červenou za výraznou cyklámenovou rtěnku limitované kolekce L´oréal Paris, Collection Exclusive by Freida, odst. Freida´s Pure Red, která vypadá především na všech jižanských (i opálených ) typech naprosto skvostně. Rtěnka má sytou pigmentaci, příjemnou texturu, která rty nevysušuje a hlavně na svou poměrně nízkou cenu i hodně slušnou výdrž, která je srovnatelná s některými high-end produkty (drží mi cca 4 hodiny s použitím konturovací tužky). Má však jeden háček - u nás už je téměř k nesehnání, vzhledem k tomu, že se jedná o dříve uvedenou limitku. Pokud se vám ale llíbí, nezoufejte, pár kousků jsem zahlédla v Tetě (na stojanu se slevami), takže doporučuji co nejdříve obhlídnout všechny Tety ve vašem okolí ... protože znáte to, kdo dřív příjde ... :)


Pomyslnou tečkou na závěr je jemná čistá vůně Valentina stejnojmenného módního domu. Voní po divokých jahodách, jasmínu a bergamotu. Mno a je to, 10 min. líčení je u konce. Je snadné a rychlé, že? :)

A jak vypadají vaše rána? Přeji vám pohodový zbytek víkendu a ještě pohodovější zítřejší vstávání,

2 komentáře

  1. Za 10 minút to je vcelku dosť času, asi mi ranné líčenie netrvá veľmi dlhšie. Väčšinou sa však líčim len tak základne - make-up, linky, riasenka, líčka takže sa to v podstate zhoduje s tým, čo tu máš aj ty. Ak mám viac času a chce sa mi tak sa trochu vyhrám s líčením očí, dám si tiene. Ak čisto nestíham tak len make-up, riasenku a rúž.

    OdpovědětVymazat