Kurz samoopalování

středa 31. května 2017

Krásný poslední květnový den moje milé! Také jste během posledních tropických dní nepochytaly ani trochu bronzu? Nic si z toho nedělejte, já také ne, byla jsem doslova zavalena pracovními povinnostmi, takže na žádné vysedávání či vylehávání na sluníčku nebyl čas (a ani myšlenky). Nicméně alespoň teď po večerech se snažím dohnat absenci sluníčka a opaluji se v koupelně s pomocí samoopalovacího krému. Ano, můžete teď logicky začít namítat, že barva od samoopalováků se té pravé od sluníčka nemůže vyrovnat, s tím si však už dnes dovolím nesouhlasit, protože doby, kdy jste se po aplikaci samoopalovacího krému ráno probudila oranžová jako pomeranč (nebo minimálně flekatá, že by vám i dalmatin mohl tiše závidět), jsou dávno pryč. A světe div se, i v drogériích se dají (při troše štěstí) nalézt přípravky, které skvěle fungují a nedělají umělou barvu ani fleky … pochopitelně je důležité vědět „jak na to“ … J A to vám právě dneska řeknu, vlastně napíšu! 



Základ (exfoliace + hydratace)
Dobrá příprava je pro samoopalování prostě základ. Jednou z prvních věcí, kterou byste měly udělat než na tělo/ obličej aplikujete „barvu“ je exfoalice, která vás zbaví odumřelých buněk a vaše pokožka bude krásně hladká a projasněná. A jaké produkty jsou k exfoliaci vhodné? Já jsem si moc oblíbila kokosový peeling Mark Srub, který je vhodný na obličej i tělo. Že zrovna po ruce žádný exfoliační přípravek na tělo nemáte? Nevadí, můžete si jej sami vyrobit – návod jak na to najdete třeba zde 






Aby pokožka lépe regenerovala, je po exfoliaci nutná hydratace, tento krok, i když se může zdát poněkud zdlouhavý a časově náročný, vážně nepřeskakujte – chcete-li mít krásné rovnoměrné opálení. Na tělo vám mohu vřele doporučit hydratační tělové mléko Derma Spa s kašmírem od značky Dove, které úžasně hydratuje, voní (ostatně jako celá řada této značky) a hodně rychle se do pokožky vstřebává (takže v koupelně nestrávíte věky čekáním na to, až se krém vstřebá)




Pro extra porci výživy a hydratace doporučuji tělové mléko Lait Ultra Rich Cops značky L´Occitane, uznávám,že jeho pořizovací cena je poněkud odrazující, nicméně můžete mi věřit, že fakt stojí za každou korunu. Tip pro vás, pokud jeho koupi zvažujete, ale nejste si úplně jisté, doporučuji vám si tento zázrak pořídit a odzkoušet v mini-verzi (právě teď je na trhu k mání spolu s červnovým vydáním časopisu Marianne, tak pro něj utíkejte).

Samoopalování
A nyní už konečně může opalování, pardon, samoopalování začít! Poté, co se do pokožky vstřebá hydratační krém, může přijít na řadu produkt na opálení. Na začátku jsem vám avízovala tip na jeden produkt z drogérie a tím je Tónovací tělové mléko Derma Spa, Dove. Ačkoliv jsem z produktů dostupných v drogérciích vyzkoušela dá se říct vše (od těch nejlevnějších po nejdražší), kdybych si měla vybrat jeden produkt, tak 100% je to tónovací mléko od Dove. Jak jeho název sám vypovídá, nejedná se tak úplně o samoopalovací, ale spíše tónovací krém, v překladu – připravte se na to, že po prvním použití rozhodně nebudete vypadat jako domorodec z Afriky, naopak, barvu kůže jemně a přirozeně tónuje, což je mi mimochodem daleko sympatičtější. Další „like“ mu uděluji za to, že po celou dobu, kdy jsem ho používala, jsem ani jednou neměla na těle žádný flíček! Ale abych pořád jenom nechválila –jeho mínusem je ne příliš lichotivá vůně, která se dostaví po pár hodinách ...mno, na obranu se asi sluší říct, že vzhledem k ceně (119 Kč) se s tím prostě počítat trochu musí …
Jak často samoopalovací používat a jak si opálení co nejdéle udržet? Do té doby, než dosáhnete vytoužené barvy, je dobré přípravek používat denně – následně pro udržení barvy stačí aplikace po koupeli/sprše zhruba 2x do týdne. PS: Pro udržení opálení patří stejné zásady – tedy pleť pravidelně exfoliovat, denně hydratovat a v neposlední řadě „dokrmovat“ barvou.  



Na závěr je dobré vědět, že :
  • Všechny samoopalovací produkty je nutné nechat na kůži dobře zaschnout - univerzální rada jak dlouho v tomto případě moc neexistuje, vždy záleží na konkrétním produktu a hlavně jeho konzistenci – ale všeobecně platí, že spreje, gely či vody se vstřebávají výrazně rychleji, než krémy. I v tomto případě platí staré známé, že trpělivost růže (opálení) přináší. Pokud tento proces uspěcháte, může vám pak přípravek napáchat hooodně viditelné „škody“ …
  • Minimálně 8h po aplikaci samoopalovacích přípravků byste se neměla sprchovat/ koupat a vystavovat fyzické aktivitě, u které hrozí, že se zpotíte.
  • Na suchá místa na těle (jako lokty, kolena) je dobré nanést hutnější krém (či suchý olej), abyste předešli nerovnoměrnému tónu a případným flekům.
  • Po nanesení přípravku si velmi pečlivě umyjte dlaně a ruce, v ideálním případě používejte na aplikaci rukavici, ať druhý den nevypadáte, jako když jste za noc vylouskala půl stromu vlašských ořechů …
  • Koupila jste si samoopalovací přípravek, ale nejste si jistá, jestli na vás není moc tmavý? Rozhodně nic nezkazíte tím, když ho při první aplikaci smícháte v poměru 1:1 s tělovým mlékem.


Používáte samoopalovací přípravky? Máte nějaké oblíbence? Napište mi je do komentářů, moc ráda se Vámi nechám inspirovat .... mějte se krásně a opalování zdar :) 




2 komentáře

  1. Ja mám tiež najradšej tónovacie telové mlieka, klasické samoopaľovacie prípravky už vlastne ani nepoužívam. A to telové mlieko Loccitane som mala a bolo veľmi dobré, ale presne ako píšeš, dosť drahé.

    OdpovědětVymazat
  2. Tohohle se desne bojim. Samoopakovak jsem pouuzilla jednouu a bzla flekata zbytek leta :D v solarku se dyccky spalim. Premyslela jsem o nastrikani ale nevim no :/

    OdpovědětVymazat