After-párty

sobota 3. června 2017

Hezké sobotní odpoledne, abych vám řekla pravdu hned na úvod, nechtělo se mi být  v pořadí 1 377 655 323 blogerkou, která bude psát další tipy na večerní líčení (stejně je už asi všechny znáte?) a proto se mi mnohem lepší i účelnější zdálo téma po párty. Schválně, jestli to děláte jako kdysi já, kdy jsem si po příchodu domů z párty dala sprchu a s umělými řasami a nánosem make-upu jsem byla schopna usnout jako špalek, je opravdu na čase si vážně promluvit. Tak to totiž dělat donekonečna opravdu nejde a já vám o tom můžu něco povídat …. !







Doby, kdy jsem šla spát polo-odlíčená / neodlíčená nebo třeba s řasenkou, abych vypadala lépe před mým ex (pozn. ale jen v začátcích!) bych dnes nazvala jednou velkou hloupostí (stejně jako výběr toho pána, ehm). O tom jakou důležitou roli hraje odlíčení a následná péče jsem se přesvědčila pokaždé, když jsem se obrazně řečeno zmejkapovala od hlavy až k patě a následně po příchodu domů usnula bez odlíčení - za pár dní jsem byla, světe (ne)div se, samý pupínek, upřímně řečeno, nedivím se, moje pleť mi tyto záležitosti odpouští velmi nerada a já jelikož to už dnes vím, snažím se jí ty dávné hříchy vynahrazovat tou nejlepší péčí. Jak moc se tedy změnila moje after party rutina a na které výrobky nedám dopustit?



Jak už jsem vám psala na začátku, nejdůležitější je důkladné odlíčení - já postupuji v následném pořadí: nejdříve si odlíčím oční partie a poté používám Odličovací olej ze Sephory, který se při kontaktu s pokožkou změní na pleťové mléko, po něm na řadu přichází Čistící gel Normaderm s kyselinou salicylovou Vichy, v případech, kdy jsem na pleti měla větší vrstvu make-upu, pleť ještě exfoliuji - vyhovuje mi peeling Blackhead Clearing z  řady Clearskin Avon, poté už jen pleť dočistím Jarishovým roztokem (který nahrazuje pleťovou vodu a v případě, že byste ho chtěli vyzkoušet, zajděte si pro něj do lékárny)Myslet si, že mi k odlíčení budou bohatě stačit odličovací ubrousky je fakt mission – impossible.
PS: A ještě bláznivější je si myslet, že se s pomocí 2 - 3 vlhčených ubrousků člověk pořádně odlíčí, rady „odbornic“ typu nechte si na nočním stolku odličovací ubrousky a sáhněte po nich „miluju“ úplně nejvíc!




Po odlíčení přichází ten pravý čas na péči, i když jsem někdy sebevíc unavená nebo ospalá, nikdy tento krok nevynechávám, protože se opravdu vyplácí. Nejlepší věc, kterou vám mohu poradit je pleť hned po párty zregenerovat, ideálně pomocí nočních masek. K mým oblíbeným patří Noční maska s výtažkem z růží ze Sephory, kterou aplikuju na celý obličej (s výjimkou očního okolí), krk a dekolt a ráno je má pleť skoro k nepoznání ! Maska pleť hydratuje, projasní a dodá ji odpočatý výraz (i když se obvykle ráno po párty moc odpočatě necítím, haha). V případě, že žádnou noční masku doma nemám, používám korekční sérum Skin Perfection od L´oréal (recenze zde), chvíli počkám než se vstřebá a pak aplikuji krém Slow-Age – Vichy.

Pochopitelně nikdo z nás nestojí o kruhy pod očima, takže posledním krokem je použití očního krému (o tom, jak si vybrat ten pravý jsem vám psala zde), momentálně používám tyto dva - Oční krém Q10 - Nivea a když je mé oční okolí super-vysušené, sahám po Havlíkově zázraku z HPApo této mastičce se všechna suchá místa stávají dávnou minulostí.




Úplně posledním rituálem, než padnu do peřin je, že si dám velkou sklenici čisté neperlivé vody (alespoň 0.3 - 4 dcl) a „preventivně k ní i jeden paralen (slouží jako ochrana před ranním bolehlavem - pozn. věřte, nevěřte,  toto malé-velké kouzlo funguje skvěle, tedy v případě, že v sobě nemáte obsah půlky baru / vinného sklepu:)


A to už je dnes ode mne vše, užijte si víkend (a párty, pokud někam vyrážíte) a když budete chtít, napište mi jak vypadá Vaše after party rutina + jak a jestli se poctivě odličujete :-) A zíra se tu na vás těším zase na viděnou,

3 komentáře

  1. Jarishov roztok mám a zdá sa mi fakt dobrý, taký hydratačný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že nejsem sama :ú Mně se taky zdá super, někdy ho používám i na obklady na obličej:)

      Vymazat
  2. Podle me neni sskkoda bzt 12345 bloogerrrkou protoze pokazde je ten clanek trochu jiiny a to se poocita :)

    OdpovědětVymazat