Happy winter skin

neděle 8. ledna 2017

Jen málokdy se českým beauty bloggerům poštěstí psát na téma happy winter skin, neboť v posledních letech se našim zeměpisným končinám ta pravá zima tak trochu vyhýbala obloukem. Letos ale jak se zdá na nás (konečně) nezapomněla, a proto vznikla i geniální příležitost pro tento článek. Víte, jaké produkty jsou pro Vás teď během mrazivého období absolutními must-haves? A jak se nejlépe o svou pokožku starat, když teploty klesají hluboko pod nulu? 
Všechny odpověďi naleznete spolu s mými beauty favority, na které nedám ( nejen v zimě) dopustit, v následujících řádcích.

Hydratační krém
Jako první zapomeňte na všechny pověry a povídačky o tom, že hydratační krém se používá pouze v létě, protože v zimě "zamrzne" na tvářích. Opak je pravdou. Hydratační krém je pro nás všechny absolutním základem bez kterého bychom neměli vůbec vycházet z domu. Pokud máte hodně suchou pleť, nebo se chystáte strávit delší dobu venku, doporučuji ještě pod krém aplikovat 2-3 kapky pleťového oleje (např. Jemný pleťový olej s bambuckým máslem, L´Occitane). 
Mým největším oblíbencem na poli hydratačních krémů je jednoznačně kultovní Ultra Facial Crea,Kiehl´s, který můžete používat na den i na noc či vrstvit kdykoliv během dne PS: A vypůjčit si ho od Vás může i Váš přítel :)



Výživná pleťová ranní bio maska
Pokud byste si měla letos koupit jen jednu ranní masku, běžte a kupte si Havlíkovu Královskou snídani pro pleť. Ač se Vám název může zdát jakkoliv zavádějící, po pár použiích uvidíte (a především ucítíte) rozdíl. Maska má nejen čistící účinky (nanáší se ráno na neočištěnou pleť- ideálně ihned po probuzení), ale obsahuje avokádový olej, extrakt z mateří kašičky a složku Pentavitin, která hydratuje pleť po dobu až 72 hodin. Po prvním použití bude navíc Vaše pleť krásně zjemněná. Dlouhodobým a pravidelným používáním pak posiluje bariér. funkci pokožky a v případě, trpíte li extrémně suchou pletí, do cca. 2 týdnů (při pravidelném používání) Vám vyzmizíkuje všechny šupinky. 
Jak se maska používá? Po 3 minutovém působení opláchněte masku vlažnou vodou a následně aplikujte Váš denní krém.


Extra péče                
Se suchými lokty, rty, zarudlými suchými místy na obličeji, nebo třeba jizvičkami a drobnými rankami si poradí excelentě Havlíkův Přírodní zázrak - mast původní receptury lékárníka pana Karla Havlíka z 17.století. Obsahuje účinné složky jako je med, mateří kašička, propolis, Vitamin E, makadamiový olej a makový olej. Použití této masti je opravdu velmi všestranné - můžete ho používat: na suché rty, suchou pokožku v oblasti krku a dekoltu, vrásky okolo očí, suché konečky vlasů oslabené řasy, po opalování, je rovněž vhodný i pro citlivou pleť, nebo pokožku s akné či lupénkou. Lze jej používat i jako obličejovou masku. A je vhodný i pro dětskou pokožku. Vyvarujte se ho jen v případě, trpíte li alergií na včelí produkty. 
K čemu byc ho mohla ještě přirovnat? Pokud jste někdy vyzkoušeli Zázračný kelímek z Oriflame (který byl ve své době vyhlášený), tak mi věřte, že růžový Kelímek je dávno překonaná věc, protože Havlíkův zázrak je minimálně 2x lepší a účinnější. 


Balzám na rty
Suché, praskající rty jsou peklo, abyste se tomuto stavu letos v zimě vyhnula, je zapotřebí mít v těchto dnech po ruce kvalitní balzám na rty. Jeden z nejlepších, který jsem objevila je z lékárny, od zn. La Roche-Posay, Cica Plast Levres. Ok, má o trošku vyšší pořizovací cenu- okolo 140 Kč, nicméně je zcela bez parfemace a parabenů (což já mj. oceňuji nejvíce, převoněným balzámům a pomádám se totiž obloukem vyhýbám), obsahuje lipidy pro obnovu ochranné bariéry pokožky a také 5 % panthenolu pro okamžité zklidnění. Balení, ač se Vám může zdát malé (7.5 ml), Vám vydrží věky! 



Noční maska & krémy na ruce
Mrazivé počasí vysušuje nejen pokožku obličeje, ale také naše ruce. A abyste nebyla samá šupina, chraňte si venku svoje ruce pomocí rukavic a několikrát za den je také ošetřete výživným krémem, během zimy je vhodné používat krémy, které obsahují ureu, nebo bambucké máslo, které má protizánětlivé účinky, zvláčňuje pokožku a vytváří na ní ochranný filtr. Široký výběr krémů na ruce nabízí třeba česká značka Manufaktura, já jsem si od nich nejvíce oblíbila Krém na ruce s se solí z Mrtvého moře a bambuckým máslem - dobře vyživuje, poměrně rychle se vstřebává a snese ho i moje citlivá pokožka. PS: Na noc je dobré ještě vytáhnout bavlněné rukavice a  ruce natřít silnější vrstvou krému (nebojte se použít krémy, které mají hutnější texturu, nebo obyčejnou vazelínu). 
Pokud chcete své pleti dopřát super extra péči, používejte 1-2x do týdne noční hydratační masky, moje oblíbená maska na noc je Hydratační maska s  výtažky z růží ze Sephory, která nejen že hydratuje, ale také pleťi dodává jas. 
Jak používat:  Stačí ji aplikovat ve slabé vrstvě na vyčištěnou pleť místo nočního krému. PS 2: Jedno balení noční masky (8ml) Vám vydrží zhruba na 2 použití a vybrat si v Sephoře můžete z osmi druhů (Růže, Lotos, Granátové jablko, Zelený čaj, Perly, Orchidej, Mořská řasa, Avokádo).     

2 komentáře

  1. Ahojky, bezva typ pro pleť, Havlíkovu Apotéku jsem si v zimě taky moc oblíbila jako ranní nákop Super :)

    http://msblogerin.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, děkuju. Havlík je moje láska, už si bez masek nedokážu dost dobře představit ráno :)

      Vymazat