3 nejoblíbenější produkty na ruce a nehty

sobota 11. února 2017


Dnešní článek jsem se rozhodla věnovat krémům na ruce, protože zima jak se zdá ještě zdaleka nekončí a můj jediný osvědčený tip na to, jak mít hezké pěstěné ruce, které se nebudete stydět vytáhnout z rukavic je staré známé rčení: mazat, mazat, mazat. Co se týče výběru rukavic – je volba čistě na Vás, jaké zvolíte (jen na jejich nošení, prosím opravdu nezapomínejte!) a s krémem na ruce ráda pomůžu!Rozhodla jsem se začít s krémy z lékáren a poté plynule přejít ke třem nej produktům, které jsou dostupné ve vybraných obchodech či drogériích. Takže si dejte kávu/čaj a jdeme na to :)

Pokud bych Vám měla doporučit jen jeden krém na ruce, byl by to jednoznačně Krém na ruce a nehty z medové řady Reve de Miel od značky Nuxe. Dostala jsem se k němu díky miniaturce ze zimního Beauty boxu Marie Claire a ještě teď děkuji redakci Marie Claire, že tento krém do boxu začlenil! Má opravdu skvělé hydratační schopnosti, velmi jemnou parfemaci (právě zmíněný med v něm cítíte), rychle se vstřebává a je navíc vhodný i pro nás "citlivky". Používám ho jak během dne, tak i navečer spolu s rukavicemi. Jakmile tuto miniaturu vypotřebuji, zcela určitě si musím koupit full-verzi.


Dalším mým oblíbencem (ne-li svatým grálem) je Lipobase, používám ji už asi tři roky v kuse a nejvíce se mi osvědčila právě v těchto měsících na noc spolu s bavlěnými rukavicemi. Ptáte se, co že Lipobase vlastně je? Jedná se o velmi mastný krém, který je určený pro středně až velmi suchou pokožku, napomáhá její obnově a přispívá k udržení správné funkce kožní bariéry. Neobsahuje žádná barviva, parfemaci ani konzervační látky a je tedy vhodná i jako léčba dermatóz jako je atopický ekzém či lupénka. Pokud máte velmi citlivou, dehydratovanou nebo suchou pokožku, je pro Vás Lipobase jako dělaná. Jeden tip na závěr: Tento mastný krém skvěle také funguje na popraskané paty, suché lokty či kolena ;)


Poslední krém z lékárny, který jsem zkoušela a mohu ho doporučit je Atoderm od Biodermy - skvěle vyživuje, rychle se vstřebává a navíc má nádhernou parfemaci (zcela typickou pro tuto značku). Více o něm ale básnit nebudu, neboť kompletní recenzi na tento krém si můžete přečíst ve článku zde.

Pamatujete si ještě na vůni jeleního lůje, který se dřív prodával snad každé drogérii a nahrazoval balzám na rty? Tak úplně stejnou parfemaci má i tento krém s Jelení lůj od značky Regina. Objevila jsem ho úplnou náhodou v naší (no-name) drogérii a přiznávám, že ta old-schoolová vůně byla důvodem, proč jsem si tento výrobek koupila. Po prvním použití jsem však trochu zalitovala, protože nic z toho, co výrobce uvedl na zadní části obalu jsem bohužel vůbec nepocítila, textura krému je velice hutná (a proto bych ho doporučila spíše na večer, nikoliv na použití během dne), což zapříčinuje, že se těžce a pomalu vstřebává a úplně nejvíce mi vadilo, že na rukou vytvářel strašně lepivý, nepříjemný film. Bohu díky, že jsem se po něm neosypala. Důvod, proč ho sem zařazuji je, že pokud hledáte levnou variantu výživného & mastného krému ve stylu ála Lipobase, mohl by Vám tento Jelení lůj dobře posloužit.

Dalším mým oblíbencem a navíc české výroby(!) je tento Zvláčnující krém na ruce s možskou solí z Manufaktury. Jeho hlavní složkou je bambucké máslo, které je známo svými hydratačními účinky, dále obsahuje regenerační sůl z Mrtvého moře, makadamiový a hroznový olej a také zklidňující pantenol. Je vhodný i pro citlivou pleť díky své hypoalergenní parfemaci a rovněž neobsahuje žádná barviva. Pokud jste doposud Manufakturu nevyzkoušeli, tak já Vám říkám, že tento krém prostě za zkoušku stojí. A pokud by Vás řada kosmetiky z Mrtvého moře zaujala, pak má Manufaktura v nabídce ještě spoustu dalších produktů na tělo i vlasy.


Co je víc „classy“ než kelímek Nivea? Tentokrát jsem podvedla ikonický modrý kelímek s Nivea Soft krémem, který obsahuje jojobový olej spolu s vitamin E a je vhodný nejen na ruce, ale i tělo a tvář (dobrá, tvář se mi zdá jako hodně diskutabilní téma... ale budiž, znám ženy, které celá léta používaly/používají modrý kelímek jako denní i noční krém ...). Ve srovnání s klasickým modrým kelímke má Nivea Soft mnohem lehčí texturu , velmi rychle se do pokožky vstřebává a zanechává jemný sametový finiš. Parfemace je typická „niveácká“. Toto 50 ml balení je navíc ideální do kabelky (auta) či na cesty. Nivea prostě nikdy nezklame, palec hore!


A to je dnes ode mne vše, přeji Vám hezký zbytek neděle a budu ráda, když mi napíšete do komentů jaké krémy na ruce používáte Vy ?

3 komentáře

  1. Lipobase znám již strašně dlouho a musím uznat, že je to nejlepší krém na ruce, jaký jsem kdy používala. Opravdu na to, že nemám ráda mazlavé krémy mi tento opravdu nevadil. :)

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Nuxe a Manufaktura by si u mňa určite miesto našli. Momentálne mám od Manufaktury bahno z mŕtveho mora, mierne zapácha, ale ako maska na pleť funguje veľmi dobre, s čiernymi bodkami si síce neporadí ale pleť dokáže vyčistiť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tu masku asi budu muset vyzkoušet, měla jsem čistící s minerály Planet Spa z Avonu a akorát mi došla, tak se po ní mrknu :)

      Vymazat