BLACKLIST 2016

pátek 24. února 2017


Je prostě fakt, že každé blogerce se lépe píší články a recenze produktů, které ji nadchly a zaujaly. Co ale v případě, že narazíte na produkt, který se vám jeví tak trochu jako katastrofa? Z vlastní zkušenosti vím, že je pohodlnější tyto výrobky přeskočit a nic nepsat, je logické, že si z prvu nechcete znepřátelit kosmetické značky, nicméně jeden ze znaků každého kvalitního blogera je podle mne schopnost zcela objektivně vyjádřit svůj názor, byť je negativní ve prospěch výrobku a za předpokladu, je-li rozumně „sesumírovaný“ a opřený o konkrétní argumenty, proč nefunguje/nevyhovuje. Finální rozhodnutí stejně závisí vždy jen a jen na daném čtenáři a nikdy se nevylučuje, že co nevyhovuje mne jako pisateli, nemůže vyhovovat někomu jinému. A protože bych ráda v těchto záležitostech zůstala čestná a objektiní, nashromáždila jsem doma několik produktů – tzv. na black list a rozhodla jsem se jim věnovat tento post. Pojďme se tedy podívat na moje největší kosmetické přešlapy :-)



Pure Teint Make-up, Alverde
Jak už víte, bio kosmetice fandím a jsem zarytým příznivcem Havlíkovy Apotéky. Podobné nadšení z produktů jako u Havlíka jsem očekávala i v případě dekorativky Alverde, i když nejen cenově je Havlík v porovnání s Alverde úplně jinde. Vloni v létě jsem se rozhodla pro koupi tohoto make-upu Pure Teint, který měl být lehký a na obličeji téměř neviditelný. První problém jsem měla při jeho aplikaci s texturou, která byla - ačkoliv jsem lahvičku důkladně několikrát protřepala, hodně olejová než vodová. A celá olejová a mastná snad i za ušima jsem vypadala nakonec po nanesení i já. Tipujete správně, ještě téhož rána jsem se odličovala a použila opět starý dobrý L´oréal. Další mínus tomuto make-upu dávám za dost nepříjemný odér. (Kdo zná Havlíka, asi tuší jak voní bio). Abych celou věc uzavřela, sama na vlastní kůži jsem poznala, že rozdíly v bio kvalitně opravdu existují a chcete li skutečné bio v té dobré kvalitě, nekupujte produkty v DM, ale od našich lokálních výrobců.

Barva na obočí, Swiss O.Par 
Ano, psala jsem Vám o tom, že v každé Sephoře či např. Yves Rocher salonech existují Brow bary, kde Vám na počkání upraví a nabarví obočí a Vy se nemusíte o nic starat, ale na rovinu také říkám, že "profi" služba za vytrhání/ barvení obočí je pro mne pořád tak trochu vyhazování peněz z okna a raději tuto rutinu 1x za cca 3-4 týdny zařazuji do svého domácího programu. (Pozn. Ty 4 týdny jsou opravdu max., abych nevypadala jako Brežněv). Nedávno mi však došla barva na obočí a jelikož jsem neměla čas nic objevovat ani objednávat na internetu, poohlédla jsem se po barvách dostupných v drogériích. A to byl také kámen úrazu. Koupila jsem si hnědou barvu od zn. SWISS O.PAR (v drogerii dm, cena cca 200Kč), doma dle návodu smíchala přiměřené množství gelu a barvy, následně nanesla, ponechala působit doporučenou dobu a voilá, místo hnědé barvy jsem měla hnědo-zelené obočí. Zelená místa byla hlavně tam, kde mi barva přišla do styku s kůží. Naštěstí jsem ještě našla zbytek černé barvy, a tak jsem hnědo-zelenou rychle přebarvovala, abych nebyla ála družka Česílka.


Perfect Blur, Garnier
Všeobecně Vám chci hned z úvodu říci, že nemám dobré zkušenosti s primery a podkladovými bázemi, a tak mne ani Garnier (či jiný výrobce) zatím nepřesvědčil k jejich používání. Ačkoliv vypadal tento „zmizíkovač“ Perfect Blur (cena 249Kč) velmi slibně, měl si poradit s póry, drobnými vráskami a nedokonalostmi pleti, u mne neuspěl. Jeho texturu bych přirovnala ke gumě, po nanesení póry opravdu ustoupily a pleť byla po následné aplikaci make-upu hodně slušně „vyretušovaná“, ale díky silikonům, které tento výrobek zcela jistě obsahuje, jsem po pár dnech vypozorovala výrazné zhoršení mé pleti – ucpané póry a pupínky za krátkodobý efekt photoshopové pleti za těchto podmínek fakt neberu.

Lesk na rty, Lindex
Lesky z Lindexu mají sice krásnou škálu barev, dobře pigmentují, problémem je však jejich šíleně nepříjemná lepivá textura na rtech, výdrž je rovněž slabší, což bych jim ale vzhledem k nízké ceně (129,-Kč) moc nevytýkala. Za mne tedy lesky nebrat, ale naopak doporučuji Lindex rtěnky, které mají skvělé odstíny se super pigmentací, nevysušují a slušnou dobu na rtech navíc vydrží.

Maska na ruce a nohy s parafínem a bambuckým máslem, Avon
U této recenze bych chtěla znovu zmínit, že jsem "citlivka" a moje ruce se spíše kamarádí s krémy z lékáren. Řadu Planet Spa od Avonu jsem si moc oblíbila, a proto jsem chtěla zkusit i tuto Masku na ruce&nohy s parafínem a bambuckým máslem (cena okolo 159 Kč). Nutno říci, že maska opravdu kůži vyhlazuje a zjemňuje, nicméně druhý den po použití se mi na rukou objevila alergická reakce - vodnaté puchýřky, které strašně svěděly. Pokud tedy nemáte žádné alergie/ kožní problémy, doporučuji vyzkoušet, v opačném případě radím, abyste se jí obloukem vyhnuli, ačkoliv Avon udává, že je klinicky i dermatologicky testována.


Gliss Kur hair repair olej, Schwarzkopf 
Tento olej jsem si jako jediný produkt sama nepořídila, ale byl přibalený jako dárek k nějakému magazínu vloni na podzim. Ačkoliv značku Schwarzkopf vůbec nepoužívám, tak jsem tento olej s radostí přivítala, neboť mne po létě suché konečky dost trápily. Bohužel však pro mne nebyl žádným přínosem a shrnula bych to takto - pokud Vás poničené konce netrápí, tímto olejem nic nezkazíte (byť ani nezískáte), potřebujete-li ale suché konce opravdu řešit, doporučuji raději obyčejný kokosový olej, cenově vychází obdobně (cca 199Kč) a je mnohem účinnější a univerzálnější.


Řasenka Clump Defy, Max Factor 

Řasenka Clump Defy slibovala o 200% větší objem řas a zároveň jejich zvednutí a zvýraznění díky prohnutému kartáčku Clum Defy. Za mne bohužel, sliby, chyby, žádný 200% efekt se nekonal, od prvního použití jsem měla pocit, že řasenka dostatečně skoro nebarví (což je řekněme si jako dost podstatná závada) a po pár hodinách řasenka začala opadávat. V tomto případě jsem byla opravdu ráda, že jsem si ji pořídila během výprodeje v dm za zlomek ceny, neboť původní cenu (která se pohybuje okolo 400Kč) v tomto případě nemůže myslet výrobce až tak úplně vážně?

Vyzkoušeli jste nějaký ze zmíněných produktů? Budu moc ráda, když se semnou podělíte v komentářích o Vaše zkušenosti a napíšete mi, které produkty se vyskytují na Vašich black-listech. Krásný víkend! XXX

5 komentářů

  1. Nemám ráda kosmetiku Alverde. Nevím, prostě celkově se jí štítím. :D Tu řasenku používala moje teta a nestežovala si, ale jak říkáš, to co nesedí tobě neznamená, že nebude sedět ostatním. Jinak opět super článek!

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :-) Souhlasím s Alverde, ta značka je tak trochu oříšek :)

      Vymazat
  2. Ony se sice negativní články špatně píšou, ale o to lépe se čtou :D Chápu, že člověk nechce nikomu ublížit, ale holt se to někdy nedá a nesednou ani výrobky od lokálních výrobců. Proto je fajn vědět, že je daná blogerka objektivní a nedoporučí nic, co by byla opravdu katastrofa.

    Piosek

    OdpovědětVymazat
  3. Tiež nemám rada primery pod make-up, tie pod očné tiene sa mi zdajú fajn, ale tieto produkty nechápem. Mala som jeden od Rimmelu a nerobila to nič, make-up mi s ním zliezol práve naopak rýchlejšie než bez neho. A ten silikónový efekt na pleti sa mi vôbec nepáčil.

    OdpovědětVymazat