TIME TO SAY GOODBYE (spotřebované produkty prosinec - leden)

pondělí 6. února 2017

Hezké pondělí, moji milí, moc se Vám tímto omlouvám za časovou prodlevu v příspěvcích, opravdu jsem netušila, když jsem Vám psala poslední článek, jak moc mne zaměstná a vyšťaví  stěhování a v neposlední řadě, že mne v novém bytě zradí i Internet. Murphyho zákony prostě na 100% fungují. Ale teď zpátky k "tématu", abych Vás pořád nezatěžovala stěhováním! Rozhodla jsem se, že sem na blog zařadím novou rubriku „Odpadkový koš“. Ne, rozhodně se nebudeme hrabat v běžných odpadcích, ale napadlo mě (když jsem prováděla velkou „čistku“ mého kosmetického arsenálu), že by bylo fajn občas ukázat produkty, které jsem si pořídila, používala a spotřebovala až do dna. Možná právě  proto, že i já sama mám podobné rubriky ráda u našich i zahraničních bloggerek/vlogerek. A vzhledem k tomu, že jsem za poslední měsíce spotřebovala snad tunu kosmetiky (?!), vybrala jsem si na dnešek pouze menší část z mé obrovské krabice a spolu se zbytkem se (snad) uvidíme u prvního videa. Tak teď už se ale společně podívejme na vše, co jsem během prosince a ledna stačila spotřebovat. A že toho nebylo zrovna málo!


Tělová kosmetika


Heslo, kdo maže, ten jede, u mne platí dvojnásob v péči o pleť i tělo, proto mám největší množství nasbíraných kelímků a "krabiček" od všech těch másel, krémů a olejů na tělo. Mezi mé koupelnové stálice patří klasický modrý kelímek Nivea a Dove (mimochodem, na tyto dvě značky nedám nikdy dopustit a ihned po vypotřebování balení si opět kupuji další a další).
Přiznám se, že fanynkou másel na tělo jsem nikdy moc nebyla, nicméně toto máslo Moisturizing body butter coconut z Marks & Spencer naprosto předčilo veškerá má očekávání! Rychle se do pokožky vstřebalo, hydratovalo a nevytvářelo na těle nepříjemně lepivý film. A co jsem na něm milovala úplně nejvíc byla jemná vůně kokosu. Pokud je ještě k sehnání, moc ráda si ho znovu při návštěvě M&S pořídím! Posledním produktem v péči o tělo je olej s rozmarýnem Cellulite Körperöl Zitrone Rosmarin od Alverde, který je zaměřený na celulitidu. Za prvé musím říct, že žádné výsledky (ani zlepšení jsem v boji s celulitidou nezaznamenala), hodně mi vadil silný odér tohoto výrobku a to, že jsem ho musela nanášet výhradně pomocí chirurgických rukavic, protože při první aplikaci bez rukavic mi na rukou naskákaly pupínky (byť jsem si ihned po nanesení oleje ruce důkladně umyla). Shrnuto, podtrženo, za mne rozhodně nebrat.


Pečující a dekorativní kosmetika


Asi už víte, že na Havlíkovy masky nedám dopustit a střídám pravidelně každé ráno  tuto Pečující a čistící ranní masku a  Královskou snídani pro pleť. Obě dvě pleť za 3 min. důkladně vyčistí (Královská navíc obsahuje Pentavitin, látku která dlouhodobě hydratuje) a připraví ji na další kroky - aplikace séru, kréma, make-upu. Troufnu si (po roce a půl jejich používání) i říci, že mi výrazně zlepšily kvalitu pleti. Pokud by Vás zajímalo o Ranní čistící masce více, klikněte sem na moji recenzi :) Nejlepší hydratační krém na světě je tento Ultra Facial Cream od Kiehl´s, ačkoliv jsem měla k vyzkoušení pouze miniaturku z beauty boxu Marie Claire, už jsem si stačila pořídit jeho full verzi. A čím že mne tak uchvátil? Hydratuje dle mých přestav, je vhodný  na mou smíšenou (a citlivou pleť), neucpává póry a pleť po něm vůbec neleskne. Používat ho můžete jak na den, tak i na noc. Asi můj nejlepší objev loňského roku. Doručuji vyzkoušet!Dalším spotřebovaným produktem je pleťová voda Claryfying toner od Yves Rocher, kterou jsem si koupila v srpnu loňského roku a vydržela mi až do půlky ledna (tedy poměrně dlouho). Používala jsem ji pouze na oblast T-zóny, protože obsahuje kyselinu salicilovou a tedy mírně vysušuje, což je pokud nemáte vyloženě mastnou pleť, nežádoucí. Na T-zónu funguje skvěle, čistí i mírně stahuje póry a navíc je k mání za super cenu. Takže pokud řešíte póry, pupínky nebo černé tečky, rozhodně ji zkuste!Najít čistící gel, který mou pleť nevysuší, mi dalo celkem práci, pak jsem náhodou objevila Čistící gel Hydra Végetal od Yves Rocher, který opravdu hydratoval a  báječně si rozumněl i s mým sonickým kartáčkem. Cena byla také velmi příznivá, kupovala jsem ho v akci za cca 130 Kč. 
Na výživové dopňky moc nejsem a přiznám se, že všechny ty chlorelly, spiruliny apod jdou mimo mě, jediné, co pravidelně užívám jsou tablety Vápník-hořčík-zinek forte značky Naturline. A k čemu a proč jsou dobré? Vápník a hořčík pomáhají udržovat zdravé zuby a kosti a zinek přispívá k udržení zdravé kůže, vlasů a nehtů, navíc podporuje imunitní systém. 

Na lakování nehtů mi nejvíce vadí doba, než lak pořádně zaschne, proto mám raději gel-laky. Pokud si už ale nehty lakuji, vždy používám rychleschnoucí kapky či sprej na nehty. Hodně dlouho jsem měla tento sušič laku Nail Experts Quick Dry Nail Spray, Avon, se kterým jsem byla víceméně spokojená, co mi ale strašně vadilo (a proto už si tento produkt znovu nekoupím), je jeho nepraktické balení. Rozprašovač "chrlí" poměrně dost tekutiny, takže máte olepené jak nehty, tak i ruce. Marná sláva, rychleschnoucí kapky jsou kapky.


 I během mánie EOS "vajíček" pro mne zůstává nej Cicaplast levres od La-Roche Posay,  protože je jeden z mála, který si opravdu dokáže poradit s mými suchými či popraskanými rty. Jeho cena je přibližně stejná jako u EOS produktů, kvalitou však La Roche Posay mnohonásobně předčí EOS. 
Posledním produktem je řasenka SCANDALEYES od Rimmel London, ačkoliv mám "Rimmelky" ráda, tahle mne vyloženě zklamala. Slibovala skandální objem, který se ve finále na mých řasách vůbec nekonal. Špatně se mi pracovalo s kartáčkem (preferuji raději ty prohnuté) a navíc mi řasenka po krátké době začala během dne opadávat. O něco lepšího výsledku jsem docílila, když jsem měla řasy natočené pomocí kleštiček, ale nic super-extra to tedy nebylo. Sorry jako, tohle byly vyhozené peníze.

3 komentáře

  1. Moc krásný článek! Používáš velmi zajímavé produkty, všechny mě velmi zaujaly. Mám hrozně ráda tvůj blog! Přeji hodně štěstí a lásky!

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tú Královskou snídane pro pleť som mala v takej menšej vzorke a prišla mi výborná, uvažujem o plnom balení. Od Havlíka som mala krém Andelská tvár a bol veľmi dobrý, síce to bol nočný krém, no mne sa veľmi dobre používal aj ako podkladový krém pod make-up. Jedine ich prírodné mydlo sa mi akosi rýchlo roztieklo a zmäklo, takže toto neodporúčam, ale inak od Havlíka sú produkty fakt dobré.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky občas používám Andělskou tvář i na den :D jsem ráda, že nejsem sama:D Jinak ta Královská maska je fakt bomba .....ale bacha, je návyková. jakmile jednou začneš, nedá se s tím přestat :D

      Vymazat