Oblíbené vlasové produkty

pondělí 27. března 2017

Zdravím Vás moje milé, dnešní článek vznikl tak trochu "na přání", protože jsou na mne poměrně často mířeny dotazy typu jak se já – beauty blogerka starám o své vlasy, jaké produkty používám, kam se chodím stříhat, ....atd., tak jsem se rozhodla, že Vám na všechny ty dotazy tady hromadně odpovím. Jste připraveny, můžeme začít?:)



Péče o vlasy

Ano, vyjdu s pravdou ven hned na úvod, s péčí o vlasy (a ještě pravidelným cvičením, ehm) jsem trochu na štíru. Mohla bych Vám tady psát o tom, jak moc je důležité pravidelně navštěvovat kadeřníka, vlasy vyživovat, nezatěžovat ...apod., což je pochopitelně pravda, nicméně já sama až tak moc tato "pravidla" nedodržuji, takže se mi zdá krajně nefér tvářit se a psát, že ano.

Naopak říkám, že se víceméně spoléhám na dobré geny, ale je i nutné zmínit, že si vlasy vůbec nebarvím (maximálně 2x do roka si dám přeliv, který je narozdíl od barvy pro vlasy šetrnější), což má podle mého názoru obrovský podíl na tom, že jsou pořád celkem zdravé a silné. Dále se pak ještě snažím vlasy příliš nezatěžovat stylingovými přípravky a také teplem (v překladu, vysoušeč vlasů ano, ale vždycky si hlídám, aby měl co nejchladnější vzduch). Co se týče těch návštěv kadeřníka, většinou se pohybují v rozmezí 3-4 měsíců.


Tak a teď už se podíváme na moje vlasové "rutiny! přímo v praxi, souhlasíte? :) 


Mytí a následná péče

S mytím vlasů to nijak nepřeháním a myji je zhruba 2-3 x do týdne. Dobu mezi mytím řeším s pomocí suchých šampónů. Úplně nejradši mám Dry Shampoo od Toni&Guy, protože dokáže doslova zázraky s vlasy, které se rychle mastí a ztrácejí objem, má ovšem jednu nevýhodu a tou je poměrně vysoká pořizovací cena (cca 300Kč), levnější alternativou s obdobným výkonem jsou např. suché šampóny Aussie, ( ceny v rozmezí cca 100 - 120 Kč).  
A co se týče šampónů, tak jsem momentálně přišla "na chuť" všem no-poo (nepěnivým) šampónům, které vlasy vůbec nezatěžují sulfáty, silikony atd., pokud byste si je přáli také vyzkoušet, počítejte jen s tím, že je třeba si za ně trochu připlatit, v porovnání s těmi běžnými šampóny se ceny no-poo šampónů pohybují cca od 100 Kč a výše. Z výrobků, které jsem zatím vyzkoušela, jsem si nejvíce oblíbila Low Shampoo od Yves Rocher a No-Poo z Havlíkovy Apotéky. Z běžných šampónů mám teď moc ráda řadu Extra Ordinary Clay od L´oréal, která je primárně určená pro rychle se mastící vlasy.




Styling

Jak jsem se již zmínila v předešlých řádcích, stylingové přípravky moc nepoužívám, snažím se jimi vlasy zatěžovat co nejméně, z toho důvodu tedy vynechávám veškerá tužidla, spreje na objem, pudry apod. 
Jediné dva výrobky, kterých se neumím vzdát a pravidelně je používám jsou - pro dosažení lepšího objemu před vysušením Sprej Miracle Beach Waves, Aussie, protože dokáže spolu s difuzérem vykouzlit nádherné vlny, jako bych se právě vrátila z pláže a pro závěrečnou fixaci účesu Lak na vlasy, Syoss, o tom už jsem Vám psala v lednových oblíbencích (pro zobrazení článku stačí kliknout zde) .


Extra péče

Masky a regenerační kúry na vlasy používám sporadicky (čti tedy spíše jednou za uherský rok), takže se omlouvám, pokud čekáte, že teď budu chrlit tipy na konkértní výrobky jako Baťa cvičky o:-) Nicméně když už si tyto produkty pořizuji, tak většinou přímo u svého kadeřníka. Proč? Jednoduše proto, že tyto výrobky jsou (nebo měly by býti) daleko účinnější a výživnější než ty samé produkty z drogérie, nehledě na to, že kvalitní kadeřník by Vám měl umět správně diagnostikovat vaše vlasy a poradit, co pro ně bude nejlepší. 
O jeden tip na super výrobek se s Vámi ale přeci jenom podělím, je jím zlatá (nejen svým obalem) Zkrášlující vlasová maska Orofluido, která dokáže vlasy skvěle hydratovat a obnovovat, navíc její 500 ml balení Vám vydrží - i při pravidelném používání, skoro věky. 

Poslední dva produkty, které bych ráda ještě zahrnula do kolonky extra péče jsou Jemný vyživující krém na vlasy Extraordinary Oil, L´oréal, který lze použít hned na několik způsobů, na mokré  vlasy jako výživa, před fénováním jako ochrana či jako kondicionér, který usnadňuje rozčesávání, na suché konečky vlasů a v neposlední řadě také Kokosový olej, který pomáhá na suché konečky. 
PS: Připravte se ale na to, že kokosový olej vlasy poněkud zamastí, já ho tedy aplikuji pouze ty dny- resp. večery, kdy mám v plánu si následující ráno umýt hlavu.


A to už je dnes ode mne vše, děkuji Vám všem, kteří jste tento sálodlouhý post přečetli až do konce a v případě, budete-li chtít, napište mi do komentářů, jaké produkty na vlasy používáte Vy :-) Krásný start do nového týdne a ve středu večer tady opět na viděnou :-) XOXO 

4 komentáře

  1. Skvelý článok, taktéto tipy na starostlivosť o čokoľvek čítam veľmi rada. Z tvojich produktov som pár skúšala, hlavne laky na vlasy Syoss a tiež kokosový olej. Ten olej máš pravdu, mastí vlasy, raz som si ho dala ako finálny olej do suchých vlasov a mohla som ich umývať opäť. Inak spreje beach wawes mám rada, mám jeden od Toni and Guy a ten je super, vlasy sú s ním tuhšie, pevnejšie, objemnejšie no a ak chcem jemné vlny tak to tiež dokáže. A pravidelnosť u kaderníka by mala byť akože raz mesačne? No to nerobím a príde mi to veľa, tiež chodím tak raz za 3 mesiace, to je podľa mňa akurát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, dekuju :-) kokosový olej opravdu nehorázně mastí, taky mě to napadlo ho aplikovat na suché konečky těsně po umytí a už bych to nikdy víc nezopakovala:D Ke kadernikovi by se melo pry chodit co 6-8 tydnu ...coz ja ani casove nestiham:-)

      Vymazat
  2. Nastesti to mam stejne a predevsim spoleham na dobry geny. Vlasy si meju, jednou tejdne vyzehlim kdyz nekam jdu, jinak s nima nedelam vubec nic. Mooozna bych se mela stydet :D Ted me ceka ale asi nejaky barveni, neb sediny se hlasi o slovo :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já používám klasicky šampón, který jsem si právě oblíbila a začala jsem používat balzám na vlasy. Dříve jsem měla masku na vlasy od Revlonu a pane bože! To byl zázrak všech zázraků!!! Hned po prvním použití se mě mamka zeptala jestli mám nové vlasy!
    Vlasy rostly 3x rychleji, byly pevnější, lesklejší, snadno se rozčesávaly a nevím co všechno! Prostě tu masku musím sehnat znovu! ♥♥♥
    Super článek! :) ♥
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat