GOODBYES (spotřebované produkty únor-duben)

pondělí 1. května 2017

Byl pozdní večer - první máj - večerní máj byl kosmetiky čas ... Hynku, Viléme, Jarmilo, pohodlně se usaďte před svoje monitory a pojďte se společně se mnou ohlédnout za seznamem spotřebovaných produktů uplynulých měsíců ..... :) 


 A začneme rovnou u sbírky z Havlíkovy apotéky. Nebudu Vám už tady psát další eseje na téma Ranní 3-minutová maska z Havlíkovy apotéky, protože jsem se o náklonnosti k ní za celou mou blogovou historii vyjádřila (myslím) dostatečně a koneckonců, další dvě spotřebovaná balení mluví za vše, chcete-li si o ní přeci jen (znovu) přečíst, stačí kliknout zde. Další ranní maska, kterou od Havlíka používám je Královská snídaně pro pleť a upřímně, rozhodnout se, která ranní maska je pro mne lepší je stejně těžké jako si vybrat mezi tím jestli budu jíst či pít, obě jsou stejně dobré / účinné. 3-minutovou ocení spíše majielky smíšené/ problematické pleti, protože pleť, póry pořádně vyčistí a pleť nakopne, "Snídani" ocení majitelky suché pleti - obsahuje účinnou hydratační látku Pentavitin, která zadržuje v pleti vlhkost až po dobu 72 hod.  Posledním vypotřebovaným produktem od Havlíka je noční krém Andělská tvář, který ač je spíše určen pro starší (suchou) pleť, já naprosto zbožňuji (pro recenzi klikněte zde). Pleťové masky zařazuji do svých rituálů alespoň 1- 2x do týdne a když zrovna nemám po ruce platýnkové masky, používám nejčastěji pleťové masky z Avonu, tuto Pleťovou revitalizační slupovací masku Chinese Gingshen, Avon Planet Spa bych ale ohodnotila jako lepší průměr, hydratace pro mne trochu slabší,  mírně pleť rozjasní, co mi však vadilo asi nejvíce? Právě ten fakt, že je slupovací a než tedy dobře zaschla, musela jsem si pěkně počkat (alespoň 25 min je podmínkou), v opačném případě jsem jí loupala z obličeje ještě druhý den ráno :-) A nyní ještě jeden tip na budget-friendly odličovač očí a očního okolí. I když jsem přípravky na olejové bázi nikdy neměla moc v lásce (protože jsem si připadala, že jsem po jejich použití mastná až za ušima), tento odličovací přípravek Clean & Care od Rival de Loop (prodává Rossmann) mne nesmírně nadchnul, nedráždí oči ani oční okolí, poradí si i s voděodolnými produkty a má celkem slušnou výdrž - za necelých 70 Kč skoro luxus, co říkáte? :) 


Pudr Fit me, Maybelline bych zhodnotila jako průměr a přesto, že korektory ze stejné řady absolutně zbožňuji, tento pudr mne bohužel svým výkonem nepřesvědčil. U mé smíšené pleti dokázal eliminovat lesk pouze krátce, a tak bylo třeba během dne (alespoň v poledne a před odchodem z práce) make up "refreshovat", budiž mu ale k dobru, že měl balení se zrcátkem (i když zrcátko ve 2. patře u labutěnky jsem moc nepobrala....). O Eyebrow gelu z Lindexu na obočí jste už u mě také četli (a pokud ne, můžete to napravit zde) i tady stále platí, že ho řadím mezi nej produkty na obočí, které jsem měla. Další produkt, o kterém už byla "řeč" je řasenka Lash Sensational, Maybelline, stále zůstává tou nej a pro kompletní recenzi, se podívejte zde :)  Dalším produktem z dekorativky, byl Eye Luminazer- Max Factor, dokázal během vteřinky projasnit i to nejunavenější oční okolí  a občas, když jsem potřebovala vypadat na konci pracovního týdne "super-fresh", jsem ho smíchala s běžným make-upem a nanesla na celou tvář.

A nyní se pojďme podívat na prázdné flakóny vůní, které jsem spotřebovala opravdu do poslední kapky. Dva byly od libanonského návrháře E. Saaba - Elie Saab Le Parfum a Elie Saab- L´Eau Couture, obě vůně jsou poměrně výrazné, neotřelé se stopy orientu. Podle mého názoru zaujmou vás, které hledáte smyslnou - ne však (stádovou) tuctovou vůni. Bright Crystal, Versace patří dlouhá léta nejen mezi mou, ale i ostatními zákazníky nejoblíbenější vůni. A zcela právem, tato vůně ač je svým charakterem jemná / sladká (srdce vůně se skládá z magnólie, lotosu a pivoňky), má přesto zcela dostatečnou výdrž. V neposlední řadě u této vůně musím docenit designově řešený flakón, který potěší všechny parádnice :-)   

Krémů na ruce jsem si pořídila během letošní zimy nespočet a absolutně jsem si zamilovala miniaturu ze zimní edice beauty boxu časopisu Marie-Claire krém Réve de Miel, Nuxe - naprosto skvěle totiž pokožku vyživoval a hydratoval, nelepil a rychle se vstřebával. Dalším mým favoritem v péči o citlivé ruce byl Atoderm, Bioderma (Pamatujete ? Objevil se na blogu ve článku zde)


I když jsem já i moje pleť "zmlsaná" micelárkou Bioderma, spokojená jsem byla i s růžovou Micerální vodou Skin Perfection, L´oréal Paris.  Naopak mne příliš nepřesvědčil Micerální gel, Lirene, který se dá použít hned na 2 způsoby - s vodou či bez. S vodou a čistícím kartáčkem budiž, nicméně při aplikaci gelu bez vody na pleti nechával nežádoucí lepivý finiš a zvýšila se rázem i jeho spotřeba. 
Další skin-care produkt, který jsem spotřebovala, byl Čistící gel Oriental Radiance, Avon Planet Spa s bílým čajem, který bych stručně shrnula větou, že nenadchne ani neurazí. Naopak velmi příznivě hodnotím Hroznový olej z Havlíkovy apotéky (více o něm zde). 

Urychlujícím sprejem pro zaschnutí laku, Avon jsem byla rovněž spokojená, o hodně urychluje schnutí laku na nehty, nicméně mám k němu výhradu -co se týče balení, kapky jsou pro mě narozdíl od tohoto spreje pro aplikaci daleko přesnější (a taky vám nezamastí celé ruce). 

U laku na vlasy Volume Lift, Syoss platí stejně jako u voděodolné řasenky LS- Maybelline, že pro mne zůstává no. 1. Dělá skvostný objem, neslepuje, drží celý den a hlavně nevytváří helmu. Lak na vlasy, Lindex doporučuji všem, kteří neopouští dům bez laku na vlasy -fixuje, nelepí a obstojně drží. Kdyby se vyráběl ve full-verzi, neváhám ani minutu. 

Suchý šampón Miracle Dry Shampoo, Aussie je pro mne takovým budget-friendly kompromisem mezi suchými šampóny, když se mi zrovna nechce utrácet za můj oblíbený T&G. Upřímně, rozdíl ve výsledku je mezi nimi skoro nepatrný, Tony&Guy má asi jediné + pro specifickou (jemnou) vůni. A konečně tu máme poslední produkt! Suchý šampón Colour Saviour, Pantene jsem si pořídila na cesty a už bych jeho nákup znovu neopakovala. Hodně špatně jsem po něm zahlazovala stopy v mých tmavých vlasech a nejvíc jsem bojovala s aplikátorem (který se mi asi po 2 hé aplikaci úplně rozbil, a tak můžu zbytek cca 1/2 obsahu vyhodit). I když mám Pantene šampóny ráda, suché šampóny u mne mají nálepku "not".



Zaujal Vás nějaký produkt? Máte s ním stejně dobré či špatné zkušenosti? Dejte mi vědět v komentářích :) Krásný zbytek svátečního dne a brzy se tu na vás těším na viděnou :)

7 komentářů

  1. Maybelline to proste s riasenkami vie, túto mám tiež a je perfektná. Od Havlíka som tiež mala krém Andelská tvár a bol vynikajúci, ja som ho dokonca používala aj ako denný podkladový krém pod make-up a nerobilo mi to žiadne problémy, práve naopak. Chystám sa na tú ich masku na pleť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, Maybelline je super :) Určitě mi napiš, až budeš mít masku, jak si spokojená ...:)

      Vymazat
  2. Hned jak se vrátím domů mám v plánu něco z Havlíkovy Apotéky vyzkoušet, protože na ni slyším jen samou chválu:)
    A ještě bych brala ten Eye Luminizer v poslední době vypadám jak strážce hrobky a tak by to bodlo:)

    Od Lirene jsem měla jinou micelárku a taky to byla pěkná bída, ale hrozně hezky voněla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se strážcem hrobky si mě pobavila, Gábi:) Micelárku od Lirene mám zrovna ted a jediné, co mi na ní vadí je, že podle mě moc nerozpouští makeup, zrovna včera mi došel odličovač na oči a měla jsem problém tu řasenku micelárkou stáhnout (nakonec jsem musela vzít olej ze Sephory) a to jsem neměla bůh ví, kolik vrstev ...

      Vymazat
  3. Kozmetiku Apoteka som ešte nemala možnosť vyskúšať, ale tie obaly sú jednoducho úžasné ♥ Musím povedať, že si toho vypotrebovala celkom dosť. Niektoré produkty som vyskúšala aj ja ✿

    * Giveaway - Cerruti 1881 *

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem si říkala, že toho je moc, když jsem to fotila a skládala dohromady :)

      Vymazat
  4. Nejvíce mě zaujaly ty parfémy! <3 O té Versace slýchávám poměrně často a zatím všem se líbila! <3 Ach ach! Havlíkova apotéka! To je srdcovka ! :D <3
    Super článek a skvělý fotky! <3 :)
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat