STOJÍ ZA TO? Recenze Makeu-up Stay Matte, Rimmel a korektor Stay Natural, Essence

pátek 21. dubna 2017
Pokud máte naprosto bezproblémovou pleť a nepotřebujete/ nelibujete si v makeupech s vyššími krycími a matujícími schopnosti, pak vám (myšleno zcela upřímně!) gratuluji, dnešní článek můžete přeskočit a jít se věnovat daleko zajímavějším činnostem. V tom opačném případě, prosím, ve čtení rozhodně pokračujte :) Mám pro vás dnes recenzi na krycí a matující makeup, který by se svým výkonem alespoň z mého pohledu, obstál i ve srovnání s high-end značkami.

Jak už jsem naznačila v úvodu, make up Stay Matte, Rimmel bude vyhovovat ženám s normální až smíšenou pletí, které touží po zmatnění a zároveň je trápí nedokonalosti jako jsou pupínky, žilky…atd. Stay Matte rozhodně plní, co slibuje – je hodně krycí a zároveň pleť hezky zmatňuje a co je nejdůležitější, nevytváří efekt masky. Jen je opravdu důležité, vzhledem k jeho těžké hutné textuře, ho umět do pleti dobře zapracovat. Když si s jeho aplikací dáte trochu záležet, vykouzlí vám dokonalou pleť doslova na počkání! 

Jak tedy docílit bezchybné aplikace? Rozhodně bych vám doporučovala použít štětec na make-up nebo beauty blender a začít aplikovat make up od středu obličeje směrem ven do ztracena. V případě, že štětec či BB nevlastníte a jste zvyklí si make-up nanášet prsty, pak mám jeden odzkoušený tip pro lepší zapracování - smíchejte si make-up s kapkou hydratač.krému (či séra), bude se vám pak podstatně lépe nanášet! 
Po aplikaci už ho já osobně make up ničím dále nefixuji (nepoužívám ani podkladové báze), nicméně chcete-li, můžete pro  jeho delší výdrž (a svůj klid), lehce přepudrovat T-zónu fixačním pudrem - např. transparentním fixačním pudrem Invisible od značky Dermacol.  

A jak je to s jeho výdrží? Drží obstojně, ale jednou ze 2 nevýhod, které jsem u něj objevila je, že po pár hodinách začíná zvýrazňovat suchá místa na pleti - tomu se dá ale právě předejít buď kvalitní podkladovou bází (která vám zaručí long-lasting efekt) nebo prostě a jednoduše, menší úpravou během dne. 
Tou druhou nevýhodou je jeho balení, daleko praktičtější  a hygieničtější jsou (myslím, že pro většinu z nás) balení s pumpičkou, které se tak rychle nešpiní a "neomatlává" narozdíl od tub. 

Na obr. vlevo 
Můj odstín č. 103 - True Ivory. Jak sami můžete vidět, make up má nejen silné krycí schopnosti, ale zároveň vytváří opravdu matný efekt. 
I když se tento makeup prodává hodně často ve slevách na internetu za cenu okolo 100Kč, je podle mne lepší předtím než si ho objednáte, navštívit drogérii a najít vybrat si z pěti nabízených odstínů ten nej pro vaši pleť. Při volbě špatného odstínu a neprecizní aplikace totiž hrozí, že budete vypadat doslova jako paštika a to přeci nechce nikdo z nás?

A pokud už budete v té drogérii, mrkněte se rovnou i na tento tekutý korektor v tužce Stay Natural od Essence, který je skvělý na projasnění/ rozjasnění pleti. Já sama ho používám už nějaký ten pátek hlavně na oční okolí (my, starší ročníky už oceníme i to, že neleze do vrásek) a sem tam i na den namísto rozjasňovače. Korektor má jemnou texturu, která se do pleti dobře zapracovává (stačí nanést a jemně vklepat prsty, nebo použít malý beauty blender), lehce pleť projasňuje a tedy logicky nemá skoro žádné krycí schopnosti - rozhodně od něj tedy nečekejte maskování nedokonalosti (na ty už se hodí tuhý korektor nebo camouflage). Pro svůj výkon x výdrž a dostupnost je pro mne jeden z top "drogérkových" produktů.

A co Vy - máte nějakou zkušenost s těmito produkty? Jaké makeu-upy používáte? 

2 komentáře

  1. Mala som oba produkty. Korektor dávnejšie a nejaký úžasný sa mi nezdal, ale zase žiadne vrásky nezvýrazňoval. Make-up u mňa nedopadol veľmi šťastne, vyzerala som ako vosková figúrka. Kryl perfektne a ani akné sa mi po ňom netvorilo, ale vyzeral na pleti veľmi neprirodzene. Matný efekt u mňa dlho nevydržal takže púder bol nutný no a to už bol efekt masky ako hrom. Škoda lebo aj farbou bol skvelý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tak to je mi líto ....ale jako u všeho to je tak, že někomu sedí a někomu vůbec ne .... :/ Mně drží dobře a zatím mi nikdo nic o voskové figuríně neříkal (a já taky nic nezpozorovala :D)

      Vymazat